5 інновацій, які змінять життя на планеті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

5 інновацій, які змінять життя на планеті

2265
Компанія IBM опублікувала дані звіту IBM Next Five in Five - список п'яти інновацій, які протягом п'яти років змінять життя, роботу та дозвілля людей на планеті.
В основі списку - розуміння сучасних ринкових і соціальних тенденцій, які потенційно можуть перетворити наш світ і перспективні технології, які розробляються в науково-дослідних лабораторіях IBM Labs.
На думку IBM, у найближчі п'ять років кожен з нас одержить можливість особисто брати участь у покращенні екології планети і навіть заощаджувати при цьому свої гроші. Цілу низку "інтелектуальних енергетичних технологій" буде створено для контролю персонального негативного впливу, який нанесено навколишньому середовищу (так званий carbon footprint - "вуглецевий слід").
Завдяки можливості передачі даних з побутових електромереж, всі домашні прилади (посудомийнів машини, кондиціонери, холодильники та ін.) будуть об'єднані в єдину мережу і підключені до інтернету. Таким чином, побутові прилади можна буде включати або виключати за допомогою мобільного телефону. Подібні системи будуть надавати деталізовані звіти про споживання електроенергії протягом зазначеного періоду часу, а інноваційні технології "інтелектуальних енергомереж" дозволять комунальним службам запропонувати альтернативні екологічно чисті та економічно ефективні джерела електроенергії - наприклад, використання сонячної енергії та енергії вітру.
Повністю зміниться спосіб управління автотранспортом - у найближчі п'ять років системи, що підтримують "інтелектуальний зв'язок" між машинами і дорогою, принципово змінять принцип управління автомобілем, підвищуючи безпеку водія та пасажирів, і дозволяючи уникати дорожніх пробок. Будуть знайдені ефективні види боротьби з міськими дорожніми пробками, а автомобілі обзаведуться технологіями, які дозволять машинам "спілкуватися" один з одним і з датчиками уздовж доріг, повідомляючи водієві про дорожні пробки і пропонуючи можливі альтернативні маршрути.
Споживачі будуть точно знати не тільки склад продуктів, які вони придбали у супермаркетах, але й у яких кліматичних умовах і на якому ґрунті виріс кожний інгредієнт, які добрива використалися, у яких умовах (температура, вологість) і як довго він транспортувався.
Мобільний телефон стане одночасно персональним банком, гаманцем, квитком на транспорт, порадником при виборі товару в магазинах, гідом у новому місті. За допомогою камери мобільного телефону можна буде, наприклад, сфотографувати костюм, що сподобався, незнайомої людини на вулиці, відіслати фото в інтернет і одержати про виріб вичерпну інформацію, включаючи ім'я дизайнера одягу або адреса магазина, де можна його придбати.
Так уявляє собі найближче майбутнє компанія IBM.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас