НБУ вводить в обіг монету Василь Стус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вводить в обіг монету Василь Стус

Валюта
446
Національний банк України, продовжуючи серію Видатні особистості України, вводить в обіг 8 січня ювілейну монету номіналом 2 гривні, присвячену поетові, суспільному діячеві, перекладачеві, літературознавцеві Василю Стусу (1938-1985).
Монета виготовлена з нейзильберу, якість карбування - “спеціальний анциркулейтед”, маса - 12,8 м, діаметр - 31,0 мм, тираж - 35 тисяч штук. Група монети рифлена.
На аверсі монети на дзеркальному тлі вгорі півколом розміщений напис Національний Банк України, під якою - малий Державний Герб України, зображена стилізована композиція, що символізує шлях до Незалежності, унизу напису: 2008/2/ГРИВНІ та логотип Монетного двору Національного банку України.
На реверсі монети зображений портрет Василя Стуса на тлі стилізованої мозаїки Алли Горянської “Жінка-птах”, праворуч від якого півколом розміщене напис Василь Стус.
Художник і скульптор Володимир Атаманчук.
Ювілейна монета номіналом 2 гривні є дійсними платіжними коштами України та обов'язкова до прийняття без будь-яких обмежень щодо її номінальній вартості до всіх видів платежів, а також для зарахування.
Раніше Нацбанк заявив, що найближчим часом введе в обіг нові ювілейні монети із серій Знаки Зодіаку, Східний календар і Видатні особистості України.
За матеріалами:
НБУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас