Європейські менеджери визнали німецьку економіку кращої в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські менеджери визнали німецьку економіку кращої в Європі

176
Європейські менеджери визнали Німеччину найбільш привабливою країною для економічної діяльності в Європі. У загальносвітовому порівнянні ФРН поступається тільки Китаю.
Німеччина пропонує найбільш сприятливі умови для капіталовкладень і підприємницької діяльності в Європі. До такого висновку дійшли автори опитування 1200 менеджерів у шести європейських країнах, проведеного для німецької ділової газети Handelsblatt. На другому місці, на їх думку, стоїть Швейцарія, третє місце розділили між собою Австрія та Великобританія.
Більше половини менеджерів (59 відсотків) оцінює конкурентоспроможність Німеччини як "відмінну" або "гарну". За п'ятибальною шкалою (1 - "дуже добре", 5 - "дуже погано") ФРН одержала оцінку 2,3 пункти. В 2002 році в ході аналогічного опитування тільки 13 відсотків учасників дали Німеччини настільки високу оцінку.
Найбільш конкурентоспроможною економікою у світі, на думку європейських менеджерів, володіє Китай (1,8). На другому місці у світі стоїть Німеччина та Швейцарія. Конкурентоспроможність США оцінена в 2,6 бали.
Привабливість Німеччини для економічної діяльності в останні роки значно збільшилася завдяки зусиллям компаній, профспілок і політиків, вважає глава ради економічних експертів при федеральному уряді Берт Рюруп. За його словами, багато великих компаній обновили свої організаційні структури.
Крім того, їм вдалося домовитися із профспілками про помірне підвищення зарплат і встановлення гнучких тарифних угод. На думку Рюрупа, минулий уряд на чолі з канцлером Шредером зробив німецький ринок праці більш гнучким. А нинішня "велика коаліція" підвищує податкову привабливість країни для іноземних підприємців.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас