100 доларів за барель нафти запропонував одна людина заради хвилини слави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

100 доларів за барель нафти запропонував одна людина заради хвилини слави

Енергетика
472
Рекордна ціна на нафту в 100 доларів за барель була запропонована одним єдиним трейдером, який хотів одержати свою хвилину слави, стверджують експерти.
За словами спостерігачів за торгами на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX), ціновий рекорд, зафіксований на торгах у середу, був установлений завдяки тому, що один учасник торгів придбав мінімально можливий лот.
Ціна рівно у 100 доларів за барель сирої нафти була запропонована лише один раз.
У четвер ціна бареля перевищила позначку у 100 доларів, досягши рівня 100,09. Однак у цей час нафтові контракти укладаються за цінами нижче історичного максимуму.
Стівен Шорк, який був трейдер NYMEX і редактор інформаційного бюлетеня про нафтовий ринок, розповів, що один учасник торгів купив 1000 барелів нафти за ціною 100 доларів, щоб негайно продати їх за 99,40, втративши на угоді 600 доларів.
За словами експерта, ціна покупки була відверто завищена. "Ця людина заплатила 600 доларів за право розповідати своїм онукам, що він був першим, що купили нафта за ціною в 100 доларів", - сказав Шорк в інтерв'ю Бі-бі-сі.
Ім'я людини, яка потрапила в такий спосіб в історію, поки невідомо.
Зараз торгівля ф'ючерсами на поставку енергоносіїв, в основному, здійснюється на електронних платформах, а не в біржових залах.
Нью-Йоркські та Чиказька товарні біржі - одні з останніх бастіонів "відкритих торгів", під час яких трейдери спілкуються мудрими знаками.
У Лондоні єдиною біржею з відкритими торгами залишається Лондонська біржа металів, на якій купують і продають алюміній, мідь і цинк.
Падаюча ліквідність торгів у біржовому залі NYMEX викликала розмови про те, що біржа незабаром може повністю перемкнутися на електронні торги для скорочення витрат.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас