Ризик настання рецесії в економіці США перевищив 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ризик настання рецесії в економіці США перевищив 50%

353
Економіст Гарвардського університету Мартін Фельдштейн, Який також очолює Національне бюро економічних досліджень - орган, відповідальний за офіційне датування економічних циклів у США, розцінює ймовірність настання рецесії в американській економіці, що як перевищує 50%, повідомляє Bloomberg.
Колишній голова Федеральної резервної системи Алан Грінспен і екс-міністр фінансів США Лоуренс Саммерс також підвищили свої прогнози щодо можливого початку рецесії. У грудні безробіття зросло до 5%, найвищого рівня за останні два роки, тоді як у листопаді цей показник становив 4,7%.
Кількість робочих місць збільшилося минулого місяця лише на 18,000, що є найслабкішим зростаням даного показника із серпня 2003 року. Зростання безробіття повинен привести до зниження споживчої активності серед американців. Згідно з медіанним прогнозом провідних економістів, яких Bloomberg опитав минулого місяця, зростання американської економіки в IV кварталі 2007 року очікується на рівні 1%, після стрибка нагору на 4,9% в III кварталі. Прогноз росту на 2008 рік оцінюється на рівні 2,3%.
Тепер зниження ставки ФРС буде вже недостатньо для стимулювання економічного росту в країні, навіть якщо вона буде знижена відразу на 50 б.п., вважає Фельдштейн. На його думку, Конгресу США, можливо, прийдеться піти на зниження податків, щоб підтримати американського споживача.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас