Нафтові ціни втратили більше двох доларів за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтові ціни втратили більше двох доларів за барель

Енергетика
218
Нафтові ціни на денних торгах 7 січня впали більш ніж на 2 долари через побоювання, що уповільнення економічного росту може призвести до зниження попиту, повідомляє агентство Thomson Financial.
Інвестори активно продавали, тому що ринкам не вдалося утриматися на висоті, до якої вони підскочили після того, як Пентагон підтвердив, що напередодні іранські прикордонні катери наблизилися до американських військових кораблів в Ормузськом протоці, створивши загрозу інциденту. Однак приріст цін не став довготерміновим, незважаючи на напруженість у районі найважливішого маршруту нафтових поставок.
"Ми дійсно бачили короткотерміновий стрибок після іранської новини, і здавалося, що ціни знову переступлять 100 доларів за барель, але розвитку не сталося, - заявив агентству Роб Монтефуско, трейдер Sucden. - У даний момент на ринку є кілька приводів для економічного занепокоєння, і ціни поки йдуть до низу". Потепління в США теж грає свою роль, тому що попит на топковий мазут повинен упасти, додав він.
До 4 години дня в Нью-Йорку ф'ючерси на нафту WTI з поставкою в лютому впали на 2,48 долари, до 95,21 долара за барель.
У Лондоні контракти на нафту Brent з поставкою в лютому впали на 2,25 долари, до 94,54 долара за барель.
Учасники ринку як і раніше не впевнені в силі глобальної економіки. У США дані, опубліковані в п'ятницю, показали, що безробіття виросло на 5%, а темпи створення робочих місць - найнижчі за три з половиною року, так наслідку недавніх потрясінь продовжують позначатися.
"Ці дані збільшують похмурі перспективи американської економіки, який, як побоюються багато хто, загрожує рецесія, - заявив агентству аналітик Sucden Майкл Девіс . - Є побоювання й із приводу того, як рецесія в США відіб'ється на іншому світі, і це сприяє відступу цін від 100 доларів за барель".
Міністри Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) підкреслюють, що недавнє зростання нафтових цін до рекордного рівня є результатом біржових спекуляцій, а не симптомом недостатності поставок. Хоча, за оцінками, видобуток ОПЕК, на частку якої доводиться майже 40% глобального виробництва нафти, росте, тому що нафтові родовища в Об'єднаних арабських еміратах вступають у лад після технічної профілактики, багато хто думають, що картелю варто збільшити експорт, щоб послабити напруженість на ринку.
ОПЕК призначила на лютий позачергову нараду, щоб обговорити позицію картелю в контексті високих нафтових цін і глобальної економічної невизначеності.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас