Тимошенко "приписала" Януковичу 17-відсоткову інфляцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко "приписала" Януковичу 17-відсоткову інфляцію

Казна та Політика
269
Уряд Віктора Януковича залишило після себе безпрецедентний рівень інфляції в 17%. Про це заявив Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко під час робочої наради із представниками Міністерства економіки, Міністерства фінансів, Міністерства аграрної політики, Міністерства палива та енергетики, Державної податкової адміністрації та Державної митної служби.
Як повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України, головною темою наради був пошук механізмів зупинки інфляційних процесів, які залишило попередній уряд.
"Попередній уряд залишив безпрецедентний рівень інфляції в 17%", - заявила Тимошенко. Прем'єр-міністр підкреслила, що "інфляційні процеси необхідно терміново зупиняти, проводячи цю роботу винятково в рамках вимог вступу України до СОТ".
Також, за словами Тимошенко, "результатом роботи уряди повинні стати розробка і виконання чіткого плану антиінфляційних заходів, із вказівкою термінів і відповідальних осіб за його виконання".
Нагадаємо, за підсумками листопада минулого року, інфляція в Україні склала 2,2%, при цьому з початку року індекс споживчих цін досяг 14,2%. За прогнозами експертів, такі темпи росту інфляції можуть привести до того, що за підсумками всього 2007 року інфляція складе понад 16%. У Державному бюджеті України на 2008 рік прогнозне зростання споживчих цін установлений на рівні 9,6%.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас