Білл Гейтс йде з Microsoft — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білл Гейтс йде з Microsoft

2279
Виступ Білла Гейтса на виставці високих технологій "CES 2008" стало сенсацією. Глава корпорації "Microsoft" вже неодноразово використовував підмостки виставки для пророкування майбутнього в сфері інноваційних технологій. Однак цього разу Гейтс спробував пророчити майбутнє не тільки високим технологіям, але й самому собі.
Близько чотирьох тисяч чоловік зібралися у відділенні "Venetian Hotel's Palazzo Ballroom" у Лас Вегасі, щоб почути доповідь глави корпорації "Microsoft" Білла Гейтса, присвяченої щорічній виставці високих технологій CES 2008.
"На думку Гейтса, вектором розвитку нових технологій у прийдешню епоху стане оптимізація зв'язку між людьми" "Мій перший виступ тут відбувся дуже давно, в 1994 році, - почав Гейтс. - Це були часи, коли Windows 95 робив свої перші кроки, а епоха Інтернет тільки зароджувалася".
Майбутнє інноваційних технологій Гейтс назвав "другим цифровим тисячоріччям", шлях до якого був прокладений завдяки спільній роботі безлічі компаній, що розробляли програмне забезпечення й можливості, що вдосконалювала, цифрових технологій.
"Ми проробили величезний шлях і цей тільки початок", - підкреслив він.
На думку Гейтса, вектором розвитку нових технологій у прийдешню епоху стане оптимізація зв'язку між людьми. Тому продукти провідних виробників будуть орієнтовані на кінцевого користувача. Крім того, багато програм стануть універсальними і зможуть використатися не тільки на персональному комп'ютері, але й в Інтернеті, на мобільному телефоні, на екрані телевізора.
Глава "Microsoft" виділив три основних тенденції, які, на його думку, будуть превалювати в майбутньому. По-перше, провідну роль займуть технології "високого дозволу". За словами Гейтса, у прийдешнім десятилітті екрани, здатні передавати дані високої якості поступляться місцем потужним проекторам, які дозволять транслювати зображення на будь-яку стіну.
По-друге, майбутнє десятиліття буде відзначено створенням інтерфейсу, що дозволить передавати зображення між пристроями з використанням профілів, що самостійно запам'ятовують розташування і місце передачі даних. При цьому передача стане можливою в будь-якому напрямку між великою кількістю користувачів.
Третій фактор, можливості якого, на думку Гейтса, недооцінюють найбільше - це створення "природного інтерфейсу".
"Символом першої цифрової ери стали миша і клавіатура, - відзначив творець "Microsoft". - Однак вже зараз ми розвиваємо нові форми взаємодії машини та користувача".
На сьогодні з'явилися пристрої, для управління якими тепер необхідний тільки "стилос", а деяким взагалі досить дотику. При цьому, відзначив Гейтс, майбутнє - за голосовим управлінням.
Що стосується корпорації "Microsoft", вона зосередиться на розробці кроссплатформенних рішень, поліпшенні користувальницьких інтерфейсів і створенні нових мультимедійних сервісів, пристроїв введення та систем розпізнавання мови.
Однак пророкування Гейтса не обмежилися сферою інноваційних технологій. Виявилося, що в нове цифрове десятиліття компанія "Microsoft" вступить вже без свого беззмінного керівника.
Відзначивши, що це його остання публічна доповідь, Білл Гейтс оголосив про те, що в липні має намір скласти із себе повноваження керівника "Microsoft" і впритул зайнятися діяльністю свого благодійного фонду "Bill & Melinda Gates Foundation".
Гейтс підкреслив, що день складання повноважень стане першим днем відтоді, як йому віповнилося сімнадцять, коли він не буде повноцінним співробітником корпорації.
"Я поки не знаю, як буде проходити мій останній день як керівника. Знаєте, це дещо дивно. От що б ви робили у ваш останній день?", - цитує Гейтса прес-служба корпорації.
Слідом за цим здивованій публіці був представлений відео-колаж з міркуваннями на тему подальшої кар'єри великого винахідника та новатора, спеціально підготовлений Гейтсом і його друзями.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас