Саакашвілі знову президент — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саакашвілі знову президент

308
В Грузії Центральна виборча комісія заявила про переобрання Михайла Саакашвілі на другий термін на посаду президента.
За даними ЦВК, після підрахунку всіх бюлетенів, за винятком незначної кількості бюлетенів із закордонних ділянок, Саакашвілі одержав майже 53% голосів, повідомляє "Українська правда" з посиланням на Бі-Бі-Сі.
Це майже вдвічі більше, ніж його найближчий суперник Леван Гачечіладзе, який, не задоволений результатами виборів і тисячі його прихильників влаштували акцію протесту.
Саакашвілі назвав вибори найдемократичнішими в історії Грузії: "Це були найвільніші вибори в історії Грузії, найконкурентніші вибори в історії Грузії".
"Я побачив, що наша країна успішно здала іспит на проведення вільних, демократичних виборів відповідно до міжнародних стандартів. На мою думку, ми повинні всі радіти, тому що це дійсно перемога для всіх", - додав він.
Західні спостерігачі назвали вибори переважно демократичними, проте Росія вважає таку оцінку поверхневою.
Глава місії ОБСЄ Алсі Гейстінгс сказав, що, всупереч певним порушенням, вибори відповідали міжнародним стандартам.
Глава Організації з безпеки та співробітництва в Європі, що надіслала на вибори спостерігачів, Террі Девіс закликав лідерів Грузії продемонструвати політичну зрілість і повагу до демократичного процесу.
Разом з тим Девіс відзначив, що у випадку якщо опозиція має докази шахрайства, то їх потрібно надати міжнародним спостерігачам.
Глава комітету російської Думи із справ країн СНД Костянтин Затулін сказав, що оцінка ОБСЄ не викликає довіри.
Українське МЗС закликало всі політичні сили Грузії утриматися від дій, які могли б підірвати стабільність у країні. МЗС у Києві також заявило, що задоволено належними проведеннями виборів у Грузії.
За матеріалами:
Glavred.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас