Київ пояснює затримку комплексної реконструкції "хрущовок" недосконалим законодавством — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ пояснює затримку комплексної реконструкції "хрущовок" недосконалим законодавством

Нерухомість
269
Комплексній реконструкції кварталів старої забудови заважає недосконале законодавство, зокрема, не встановлений механізм визначення вартості і виплати компенсацій власникам нерухомого майна, вважають фахівці Головного управління містобудування, архітектури і дизайну міського середовища.
"Кабінет Міністрів України ще не прийняв відповідних нормативно правових актів для реалізації Закону України "Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) занедбаного житлового фонду", - говориться на веб-сайті Київської міської держадміністрації (КМДА).
Київська адміністрація з посиланням на першого заступника глави КМДА Дениса Басса нагадує, що на сьогоднішній день розроблені проекти реконструкції декількох таких територій: квартал по вул. Маршала Гречка; квартал, обмежений вул. Російською, пров. Волго-Донським, вул. Волго-Донською і пров. Рудньова; квартал, обмежений вулицями Новодарницькою, Російською, Ілліча і Ялтинською, а також обидва боки вул. Дніпроводської.
За словами Д.Басса, готуються до реконструкції житлові будинки у кварталі, обмеженому вулицями Соціалістичною, Донецькою, Очаківською і пров. Очаківським. Відповідно до рішення Київради, тут будуть знесені старі триповерхові будинки і побудовано новий житловий комплекс.
Крім того, розробляється проект реконструкції житлового кварталу в межах вулиць Марганецької, Рогозівської, Довбуша та Алматинської.
Як відзначено на веб-сайті КМДА, власникам житлових і нежилих приміщень, земельних ділянок та іншого майна, відчуженого під час реконструкції кварталів занедбаного житлового фонду, буде надана компенсація, середній коефіцієнт якої 1,47.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас