Ford назвав Tata Motors найкращим покупцем Jaguar і Land Rover — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford назвав Tata Motors найкращим покупцем Jaguar і Land Rover

Фондовий ринок
116
Індійський виробник автомобілів Tata Motors є найкращим покупцем підрозділів Ford Motor Co. - Jaguar і Land Rover, повідомили представники американської компанії. Tata Motors і Ford Motor почали переговори, під час яких будуть обговорюватися деталі угоди.
За словами представників Ford Motor, сторони мають намір розробити під час переговорів угоду, у якій будуть враховані інтереси кожної з них, причому остаточне рішення ще не прийняте, передає Associated Press.
Раніше повідомлялося, що індійський виробник автомобілів Tata Motors запропонував 2,05 млрд дол. за приналежні американській Ford Motor Co. британські преміум-бренди Jaguar і Land Rover. Однак, ця інформація не була підтверджена офіційними представниками компаній.
Нагадаємо, що 4 грудня ц.р. виконавчий директор Ford Motor Co. Алан Мьюлеллі повідомив, що компанія може оголосити про продаж своїх британських преміум-брендів Jaguar і Land Rover до кінця 2007 р.
Британські активи Ford були виставлені на продаж у червні ц.р. у зв'язку із прагненням корпорації зосередитися на своєму основному автомобільному бізнесі під маркою Ford, що переживає кризу, особливо в США. На покупку брендів Jaguar і Land Rover, які аналітиками Merrill Lynch були оцінені в загальну суму 1,5 млрд дол., претендують індійський автовиробник Tata Motors і його індійський же конкурент Mahindra & Mahindra, що об'єднався з інвесткомпанією Apollo.
Ford придбав Jaguar в 1989р. за 2,5 млрд дол., а Land Rover - в 2000р. за 2,75 млрд дол. На заводах цих компаній трудяться близько 16 тис. чоловік, головним чином у Великобританії. Як відзначають експерти, у цей час автомобільне виробництво в Англії переживає кризу, що пов'язана головним чином з високим курсом національної валюти, великими накладними витратами і великими витратами на обов'язкові екологічні програми.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас