Експерти очікують падіння ціни нафти наступного тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти очікують падіння ціни нафти наступного тижня

Енергетика
100
Ціна на нафту може знизитися протягом першого тижня 2008 року на очікуваннях, що запаси "чорного золота" у США почнуть рости, повідомляє 28 грудня агентство Bloomberg, посилаючись на результати опитування експертів ринку нафти.
9 з 17 опитаних, або 53%, очікують падіння ціни на нафту на тижні, що завершиться 4 січня. 7 з опитаних, або 41%, вважають, що ціна виросте. Лише один з експертів чекає невеликої зміни ціни на наступному тижні. Минулого тижня 47% опитаних очікували, що ціна буде коливатися в межах $90-$93.
Наприкінці календарного року американські нафтопереробні компанії навмисно знижують свої запаси, щоб знизити рівень оподатковування. Тому регулярно спостерігається картина, що в грудні міністерство енергетики США повідомляє про різке падіння запасів "чорного золота". Однак у січні ситуація змінюється і запаси починають рости. Якщо запаси почнуть рости, то це позитивно позначиться на ринку нафти, де буде спостерігатися зниження ціни.
Крім того, прогнози метеорологічної служби США говорять про те, що аж до березня 2008 року на більшості території Америки температурний режим буде вищим від кліматичної норми. Це повинне знизити споживання топкового мазуту і гасу для обігріву будинків.
Прогнози попереднього тижня не виправдалися. За три торговельних дні, оскільки 25 грудня торги не проводилися, ціна на нафту виросла більш ніж на $3, або майже 3,5%, до $96,92 за барель марки Light Sweet. Напередодні торги завершилися на позначці $96,62 за барель Light Sweet з постачанням в лютому. Серед факторів збільшення ціни були очікування помітного падіння запасів у США, а також політична нестабільність у Пакистані після вбивства лідера опозиції. Станом на 13:35 по Москві, барель нафти марки Light Sweet з постачанням в лютому коштує $96,79, що на $0,17 вище ціни закриття напередодні.
Точність опитувань експертів ринку нафти агентства Bloomberg становить 54% за увесь час його проведення. Дане опитування експертів і трейдерів нафти проводиться щочетверга. Респондентам пропонується висловити свою думку щодо падіння, зростання або збереження ціни на нафту на колишньому рівні.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас