Банк розвитку (РФ) купив 5% корпорації EADS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк розвитку (РФ) купив 5% корпорації EADS

Фондовий ринок
106
Голова державної корпорації "Банк розвитку і зовнішньоекономічної діяльності" (Внешэкономбанк) Володимир Дмитрієв підтвердив придбання Внешэкономбанком 5% корпорації European Aeronautics Defence and Space Co. (EADS). "EADS уже купили", - повідомив В.Дмитрієв журналістам.
При цьому він додав, що керівництво Банку розвитку розраховує продати акції Об'єднаної авіабудівельної компанії беззбитково. На питання про строки угоди із продажу 5% EADS, він заявив: "Коли ОАК прийме свої корпоративні рішення про проведення додемісії, тоді і продамо".
27 грудня ц.р. ВТБ оголосив про продаж 5% EADS Внешэкономбанку по 24,23 євро за акцію. Таким чином, сума угоди склала 994,79 млн євро.
4 вересня 2007 р. голова правління ВТБ Андрій Костін повідомив, що банк має намір у найближчі місяці скоротити свою 5%-у частку в EADS. Розглядалися кілька варіантів - від прямого продажу до випуску деривативних інструментів для скорочення ризиків. У серпні 2006 р. ВТБ придбав 5% акцій EADS. За даними банку, вартість угоди склала 1 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас