Фондовий ринок Японії завмирає перед новорічними святами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок Японії завмирає перед новорічними святами

Фондовий ринок
94
Фондовий ринок Японії впав у четвер 27 грудня після зростання протягом останніх днів. Передсвяткові торги проходили з низьким обсягом угод і настроями з фіксації прибутку.
За підсумками торгів на Токійській фондовій біржі в четвер, індекс Nikkei 225 знизився на 88,85 пункту, або 0,57%, закрившись на позначці 15564,69. Індекс широкого ринку Topix втратив 8,53 пункту, або 0,57%, до рівня 11499,94. За підсумками року, індекс Nikkei знизився на 9,6%, а Topix упав на 11%. Обсяг минулих торгів був одним з найнижчих за минулий рік.
Навряд чи можна виділити яку-небудь основну ідею минулих торгів. Оптимізм останніх днів змінився на досить стримане сприйняття ринку. Новини зі США, де після Різдва відновилися торги, не змогли порадувати японських інвесторів.
Макроекономічні дані по Америці продовжують лякати ймовірністю досить помітного спаду найближчим часом. Ціни на житлову нерухомість продовжують знижуватися. Відповідно до індексу S&P/Case-Shiller, що є індикатором цін на житло в 20 найбільших містах США, вартість житлової нерухомості із січня по жовтень цього року впала на 6,1%. А в порівнянні з жовтнем 2006 р. ціни на житло знизилися на 6,7%, що є рекордним показником падіння.
У п'ятницю 28 грудня торги пройдуть за вкороченою схемою. Потім ринки відкриються лише 4 січня на півдня.
Серед помітних акцій минулих торгів можна виділити банківський сектор. Папери Mitsubishi UFJ впали на 1,3% до 1081 ієн, а Sumitomo Mitsui знизилися на 0,7%. Сектор експортерів також виявився поза полем зору оптимістів. Папери Honda знизилися на 1,1%, Toshiba Corp. подешевіли на 2,1%.
Дивно, але акції Central Japan Railway Co. продовжили різке зниження, упавши на 6,9%. Компанія має намір вкласти 5,3 трлн. ієн власних коштів у будівництво магістралі для поїздів Шинкансен між Токіо і Нагоя. Напередодні акції вже встигли обвалитися на 8,9%. У цілому, навряд чи можна чекати особливих сюрпризів від фондового ринку при низьких обсягах торгів. У п'ятницю очікується розслаблена святкова обстановка, у якій число угод може впасти до мінімального рівня. Рік на японському ринку виявився досить складний, а тому учасники ринку постараються проводити його з оптимізмом, утримуючись від ризикованих інвестицій.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас