Експерт: Рішення про повернення "Нафтогазу" держпакету "Укртатнафти" має як політичний, так і раціональний компоненти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Рішення про повернення "Нафтогазу" держпакету "Укртатнафти" має як політичний, так і раціональний компоненти

Фондовий ринок
228
Рішення Кабінету міністрів про повернення держпакету акцій "Укртатнафти" в управління НАК "Нафтогаз України" від Фонду держмайна має два компоненти. Таку думку висловив РБК-Україна керівник Центру енергетичних досліджень Костянтин Бородін. За його словами, перший компонент є політичним.
"Таким чином уряд Юлії Тимошенко продемонстрував лояльність Президенту, скасувавши всі постанови попереднього Кабміну, які оскаржував Віктор Ющенко", - сказав Бородін. Він також відзначив, що рішення нового Кабміну має другий компонент - раціональний, оскільки Фонд держмайна не може ефективно управляти нафтопереробним заводом.
"Там немає фахівців, які можуть оцінити збутову і закупівельну політику підприємства, ухвалити рішення щодо реконструкції тих або інших технологічних ліній. Тому набагато доцільніше, коли держпакет акцій НПЗ знаходиться в управлінні НАК "Нафтогаз України", - сказав Бородін.
Експерт також відзначив, що раніше ФДМУ показав свою неефективність в управлінні держпакетом акцій "Укртатнафти". Так, за його словами, поява в статутному фонді Кременчуцького НПЗ двох офшорних компаній, які татарські акціонери називають "дружніми", відбулося саме в той період, коли держпакет акцій "Укртатнафти" знаходився в управлінні ФДМУ.
Нагадаємо, 24 грудня ц.р. уряд ухвалив постанову про повернення держпакету акцій "Укртатнафти" в управління НАК "Нафтогаз України" від Фонду держмайна.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас