Влада Казахстану в 2008 р. вживе заходів для стабілізації економіки, продовжить боротьбу з інфляцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Казахстану в 2008 р. вживе заходів для стабілізації економіки, продовжить боротьбу з інфляцією

Казна та Політика
492
Діяльність уряду Казахстану в 2008 році повинна бути націлена на стабілізацію ситуації і подальший розвиток економіки, заявив прем'єр-міністр республіки Карім Масімов на першому засіданні ради зв'язків з місцевими представницькими органами влади та інститутами громадянського суспільства при фракції партії "Нур Отан" у мажлісі (нижній палаті) парламенту республіки в Астані в четвер.
"Разом з вами ми повинні сказати, що 2008 рік повинен стати для нас роком стабілізації (економічного розвитку )", - сказав він. На його думку, "певне охолодження економіки, що зараз спостерігається, піде всім на користь".
Крім того, глава уряду знову відзначив, що одним з головних завдань уряду і Нацбанку в 2008 році буде боротьба з інфляцією. "Ми ввели дуже жорсткий контроль над питаннями тарифоутворення, недопущення необґрунтованого зростання тарифів у наступному році, зростання цін на продукти харчування. Із цими питаннями будемо боротися ринковими способами, у тому числі за рахунок інтервенцій", - відзначив Масімов.
За словами прем'єра, у республіці в цей час спостерігається зниження рівня інфляції. "Пік інфляції, що був у жовтні, коли вона становила порядку 4%, зараз іде на спад", - сказав прем'єр.
Як повідомлялося раніше, інфляція в Казахстані в листопаді 2007 року склала 2,7% проти 4,4% у жовтні. Тим часом у січні-листопаді, за даними держстатвідомства, інфляція в республіці склала 16,5%, у річному вираженні (листопад 2007 року до листопада 2006 року) - 17,5%, середньорічна (січень-листопад 2007 року до січня-листопада 2006 року) - 10%. Тим часом глава Нацбанку Анвар Сайденов прогнозує за підсумками 2007 року інфляцію в республіці в річному вираженні понад 18%, середньорічну - трохи більше 10%.
Рада зв'язків з місцевими представницькими органами влади та інститутами громадянського суспільства є консультативно-дорадчим органом при парламентській фракції партії влади "Нур Отан". Очолює раду депутат мажлісу Валерій Доскалов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас