Ціни світового ринку на нафту значно підвищились — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни світового ринку на нафту значно підвищились

Енергетика
137
Ціни світового ринку на нафту за підсумками торгів 26 грудня на провідних нафтових біржах значно підвищилися.
Офіційні ціни нафтових ф'ючерсів найближчого місяця поставки склали: у Лондоні на InterContinental Exchange Futures - IPE Brent Crude - 93,94 (+1,24) дол./бар.; у Нью-Йорку на New York Mercantile Exchange - Light, Sweet Crude Oil - 95,97 (+1,84) дол./бар.
За останні три дні нафта подорожчала майже на 4 дол. Експерти відзначають, запаси нафти в США знизилися на один мільйон барелів, оскільки, внаслідок поганої погоди в Техасі і Мексиканській затоці, обсяги імпорту зменшилися. Запаси вже зараз перебувають на мінімальному рівні майже за три роки. Дані про запаси будуть опубліковані в четвер, на день пізніше, ніж звичайно, через різдвяні канікули.
"Напрямок цін у короткостроковий період сильно залежить від того, наскільки наповнений ринок... Якщо дані EIA покажуть велике зниження, ми можемо побачити збільшення цін на нафту найближчим часом", - сказав Девід Мур з Commonwealth Bank of Australia.
Вартість нафти виросла на 57 відсотків з початку року, незважаючи на перспективи уповільнення економічного зростання в США і теплу зимову погоду, що може обмежити попит на пічне паливо.
Без уваги інвесторів не залишилися і повідомлення про перспективні злиття. Так, напередодні стало відомо про те, що інвестиційна компанія Berkshire Hathaway Inc., очолювана мільярдером Уорреном Баффетом, придбає 60% акцій приватної промислово-сервісної групи Marmon Holdings Inc. за 4,5 млрд дол. Решта 40% компанії Berkshire Hathaway має намір придбати протягом 5-6 років, виходячи з результатів Marmon. Котирування акцій Berkshire Hathaway піднялися на цьому тлі на 0,4%.
Не найбільш вдалим чином склалася ситуація на торговельних майданчиках для компаній роздрібної торгівлі, акції яких подешевіли. Це відбулося слідом за заявою другої за розміром в США дисконтній роздрібній мережі Target Corp. про те, що роздрібні продажі за період святкування Різдва виявилися недостатньо великими, і цей святковий сезон стане для рітейлерів найбільш неуспішним за останні 5 років. У зв'язку із цим папери самої Target подешевіли на 2,5% і потягнули за собою акції найбільшого у світі рітейлера Wal-Mart які втратили 0,7% у ціні.
За підсумками торгів 26 грудня 2007 р. індекс Dow Jones підвищився на 2,36 пункти (+0,02%) - до 13551,69 пункту, індекс Nasdaq - на 10,91 пункту (+0,40%) - до 2724,41 пункту, а індекс S&P виріс на 1,21 пункту (+0,08%), склавши 1497,66 пункту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас