Експерти: Економіку України 2008 року чекає стаґнація — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Економіку України 2008 року чекає стаґнація

Енергетика
1447
Економіку України 2008 року чекає стаґнація - прогнозують експерти, і нарікають, що влада більше перейматиметься підготовкою до президентських виборів, ніж економічними питаннями, повідомляє 5 канал.
Інфляцію 2008го року, прогнозують на цьогорічному рівні - близько 15%. А от зростання ВВП уповільниться до 6%.
Оптимізму додає прогноз розвитку фондового ринку, і це за відсутності необхідної законодавчої бази. До того ж, металургія переорієнтовуватиметься на внутрішній ринок, і навіть подорожчання енергоносіїв не зробить галузь збитковою – переконані фахівці. Проте надходження інвестицій може зменшитися - через зниження рентабельності більшості сфер економіки.
"Вже переглядаютсья квоти на експорт металургіними підприємствами, адже збільшується попит на внутрішньому ринку через високі темпи розвитку будівництва. ця тенденція дасть змогу не бути галузі збитковою в умовах зродожчання газу та електроенергії. я думаю взагалі що до здорожчання з часом пристосуються всі крім хіміків які виробляють добрива і які прив'язані до газу", - наголосив директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, Ігор Бураковський.
"Можливе зменшення рівня внутрішнього інвестування та охолодження цього сегменту взагалі через високі темпи інфляції. Вітчизняні бізнесмени будуть вичікувати а закордонні будуть чекати стабільності у політиці аби бути вневненими у своїх інвестиціях", -вважає голова Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас