Нафтові країни можуть продати бонди на 50 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтові країни можуть продати бонди на 50 млрд доларів

Енергетика
82
За даними Moody's Investors Service, компанії арабських країн Перської затоки наступного року можуть продати бонди на рекордну суму в 50 млрд. доларів, тому що мають потребу в грошах для експансії і пожвавлення продажів, застопорених цього року кредитною кризою, повідомляє агентство Bloomberg.
"Ми оцінюємо короткостроковий ринковий потенціал продажів звичайних та ісламських бондів країнами Перської затоки в 50 млрд. доларів, - заявив в інтерв'ю агентству Пилип Лоттер, старший кредитний аналітик Moody's у Дубаї. - Ці продажі містять у собі як мінімум 10 млрд. доларів поточного кварталу, відкладених через погану ситуацію на ринку".
За словами Лоттера, у число компаній, що відклали продаж бондів, входять Управління енерго- і водопостачання Дубаї та енергетична компанія Абу-Дабі Abu Dhabi National Energy Co.
Консалтингова компанія з Дубаї Jebel Ali Free Zone FZE у листопаді продала в Об'єднаних арабських еміратах ісламські бонди на суму, еквівалентну 2 млрд. доларів, за місцеву валюту, відклавши міжнародний продаж за долари.
На думку Лоттера, у компаній з держав Перської затоки, що прагнуть продати бонди в 2008 році, є три можливості після того, як вартість їхніх позик цього року виросла в середньому на 40-80 базисних пунктів. Вони можуть відкласти плани експансії, звернутися до порівняно короткострокових банківських кредитів для фінансування або ж змиритися з підвищенням вартості позик і продавати бонди, забезпечуючи свої довгострокові потреби у фінансуванні.
"Ми очікуємо, що багато хто зупинить свій вибір на останньому варіанті, - сказав він. - Економічні показники в Затоці занадто гарні, щоб компанії заморожували проекти".
За даними Morgan Stanley, економіки Близького Сходу наступного року виростуть на 9,2%, тому що близькі до рекордної ціни на нафту збільшать державні витрати на проекти розвитку: залізниці, електростанції і бізнес-парки.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас