На Раїсу Богатирьову навели тінь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Раїсу Богатирьову навели тінь

428
Вчора в центральному штабі Партії регіонів (ПР) відбулося засідання президії політради партії, на якому керівництво ПР обговорювало ситуацію із призначенням члена політивиконкому Раїси Богатирьової на посаду секретаря РНБО.
За підсумками засідання лідер партії Віктор Янукович заявив, що ПР не згоден з переходом Богатирьової на держслужбу і вона сама ще не прийняла остаточного рішення. Однак вже ввечері на сайті президента з'явився указ про введення Раїси Богатирьової до складу Ради безпеки.
Засідання президії політради Партії регіонів було призначено на 14.00 у центральному штабі ПР у кінотеатрі "Зоряний". Головним питанням порядку денного значилося ухвалення рішення про призначення указом президента Раїси Богатирьової секретарем Ради безпеки. Богатирьова прибула в "Зоряний" до 13.00. У цей час там вже перебував лідер Партії регіонів Віктор Янукович.
Примітно, що раніше членів президії ПР до кінотеатру прибув генеральний прокурор Олександр Медведько, який ніякого відношення до партії не має. Нагадаємо, за інформацією, Медведько зараз перебуває у відпустці і вийде на роботу днями. З якою метою Медведько прибув у "Зоряний", ніхто з учасників засідання пояснити так і не зміг.
Тема засідання президії ПР була відома журналістам заздалегідь, однак ніхто із вхідних у штаб партії не міг відкрито сказати, що саме на ньому буде обговорюватися. При цьому прохання - дати прогноз, чи перейде Раїса Богатирьова на роботу в РНБО або ж відмовиться від пропозиції президента, - більшість членів ПР або ігнорували, або говорили: "Все буде добре".
Як стало відомо, засідання проходило у два етапи. Спочатку при участі членів фракції Партії регіонів був затверджений персональний склад тіньового уряду, потім членам партії була запропонована покинути нараду. Лише після цього члени президії приступилися до обговорення кадрового питання.
Один з учасників засідання розповів, що дискусія проходила в напруженій обстановці. Багато присутні були обурені тим, що "Раїса Василівна не порадилася з партією перед тим, як прийняти рішення". "Всі по-різному висловлювалися про її вибір. Говорили, що, звичайно ж, потрібно було з партією порадитися. В результаті більшість членів президії прийняло рішення не відпускати її. Ми вважаємо, що вона потрібна партії і як політик, і як керівник, і як депутат", - сказав співрозмовник і припустив, що причиною відмови Богатирьової від обговорення пропозиції президента з однопартійцями міг стати той факт, що "вона знала і розуміла - партія буде проти цього".
Ближче до 15.00 Віктор Янукович покинув засідання, тому що квапився на зустріч із прем'єр-міністром Юлією Тимошенко. Незабаром після нього, не надавши ніяких коментарів, виїхала й Богатирьова. На заклик журналістів вона лише помахала рукою.
"Раїса Василівна зробила свій остаточний вибір. Вона вирішила перейти на державну службу. Партія регіонів побажала їй успішної роботи на державному поприщі в посаді секретаря Ради безпеки. Ми ж залишаємося працювати в опозиції, як це і було вирішено раніше", - повідомив пізніше народний депутат Михайло Чечетов. У той же час інші представники ПР стверджують, що Раїса Богатирьова ще не прийняла остаточного рішення. "Партія не відпускає Богатирьову. Людина звернулася до нас із проханням - дати подумати до завтрашнього дня (26 грудня). Категорично про те, що вона піде працювати секретарем, вона не заявляла. А партія прийняла негативне рішення", - заявив народний депутат Василь Хара.
Крапку в обговоренні питання про призначення Раїси Богатирьовій секретарем РНБО поставив Віктор Янукович. "Президія політради Партії регіонів відмовив Раїсі Василівні в згоді на призначення секретарем РНБО, тому що Партія регіонів не може приймати участі в роботі Ради безпеки, що працює при президенті", - безапеляційно заявив Янукович.
Ви виключите Раїсу Богатирьову з партії? - поцікавилися журналісти. - Вона ще не прийняла рішення. А коли зробить це, висловить свою точку зору. Вона як людина, безумовно, може прийняти таке рішення, але на цьому її діяльність як політика закінчиться.
На відміну від однопартійця Богатирьової Віктора Януковича, її ідеологічний супротивник прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що готово співробітничати з будь-якими високопоставленими чиновниками, призначеними на посаду президентом Віктором Ющенко. Вона нагадала, що за Конституцією секретаря РНБО призначає президент "без будь-яких погоджень і віз". "Тому я заради наведення порядку в країні буду співробітничати з усіма, кого призначає президент. Я за те, щоб закінчилися будь-які протистояння в самій владі", - сказала прем'єр.
Незважаючи на те що Богатирьова обіцяла членам ПР подумати, зважаючи на все, вона прийняла остаточне рішення. Вчора близько 20.00 на офіційному сайті президента з'явився указ, яким Віктор Ющенко ввів Раїсу Богатирьову до складу РНБО.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас