2008-й рік принесе щастя виробникам розкоші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

2008-й рік принесе щастя виробникам розкоші

292
Важкі часи для виробників товарів класу "люкс" однозначно залишилися в минулому. Виробники знову переживають небувалий підйом.
На цій галузі ніяк не позначилися навіть криза на ринку кредитування та ослаблення долара. Про це пише Der Tagesspiegel.
За даними маркетингової служби Bain, обіг товарів класу "люкс" у минулому, 2006 році виріс на 9% до 159 млрд. євро. Для нинішнього року очікується зростання до 170 млрд. євро - у два рази більше, ніж в 1996 році.
Бернард Арнольт, глава найбільшого у світі концерну з виробництва розкішних товарів Moët Hennessy Louis Vuitton, на найближчі 5 років прогнозує подвоєння обороту.
Аналітик сектора товарів класу "люкс" швейцарського банку Vontobel Клаудіа Ленц відзначає, що ніколи ще у світі не було такої кількості супербагатіїв, як в 2007 році. "Багаті стають все багатшими, - стверджує вона. - У країнах, що розвиваються, багатії з'являються в тому числі і з нижчих верств".
Японія дотепер вважається найприбутковішим ринком світу, японці частіше від інших купують елітні моделі сумок, ювелірних прикрас і годинників. Інтенсивного зростання продажів елітних сумок і дорогого одягу виробники очікують у таких країнах економікою, що зростає, як Росія, ОАЕ і Китай, де попит на розкіш торік виріс на 50%, говориться в статті, переклад якої наводить Inopressa. Президент італійської марки Versace Джанкарло Ді Різіо вважає, що кількість китайських багатіїв, які можуть дозволити собі "суперлюкс", наближається до 120 млн. чоловік.
Prada і Gucci та їхні товариші не знають лиха. У цьому сегменті ціни в середньому ростуть щорічно на 5%. Що стосується дорогих годинників, то тут попит великий настільки, що, приміром, для того щоб стати власником Rolex Daytona, потрібно записатися в чергу і чекати близько 5 років. Щоб придбати Lange 31 - модель годинника від Lange & Söhne вартістю 135 тис. євро - зацікавлені покупці повинні набратися терпіння на рік. Тоді заповітна розкішна штучка найшвидше наступного року буде лежати під різдвяною ялинкою.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас