Інвестори пішли на канікули — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори пішли на канікули

Фондовий ринок
221
Індекс ПФТС учора перервав чотириденне зростання і за підсумками торгів знизився на 0,13% - до 1158 пунктів. Причиною такого падіння наприкінці року, за словами аналітиків, стало закриття позицій іноземними інвесторами. Обсяг торгів знизився більш ніж удвічі і склав усього 54,1 млн. грн.
Серед блакитних фішок більше від інших подешевіли акції концерну "Стирол" - на 3,5%, "Укрнафти" - на 1,49%, Маріупольського заводу важкого машинобудування - на 0,72%. Серед лідерів зростання необхідно відзначити акції Полтавського ГЗК, які виросли на 2,18%, "Укртелекому" - на 0,82%. "Учора активно продавали акції "Укрнафти", але практично всі вони були куплені, тому котирування цього паперу знизилися незначно", - відзначив Денис Мацуєв, заступник директора торговельного департаменту ІК "Драгон капітал".
У другому ешелоні і серед позалістингових паперів подешевіли акції: "Будівельника" - на 50%, "Укравто" - на 8,53%, Південного ГЗК - на 6,42%, "Дніпрообленерго" - на 2,33%, "Волиньобленерго" - на 0,66%, Дніпропетровського металургійного заводу ім. Петровського - на 0,6%.
За словами учасників ринку, зниження індексу ПФТС продиктовано закриттям позицій нерезидентами. "Європа вчора святкувала Різдво, тому фондовий ринок не працював, і більшість інвесторів не вийдуть на український фондовий ринок до кінця року", - відзначив Мацуєв.
За словами аналітиків, ситуація не зміниться і в найближчі дні. Але от у четвер і п'ятницю аналітики прогнозують незначне зростання індексу ПФТС. "В останні дні місяця збільшення індексу в основному буде підтримуватися рейтинговими угодами, а не дійсними замовленнями на покупку або продаж", - прогнозує Роман Захаров, старший аналітик ІК "Трійка Діалог".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас