Одеса може залишитись без опалення через борги населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеса може залишитись без опалення через борги населення

Енергетика
110
Одеса з 11 січня 2008 року може залишитися без опалення, якщо до 10 січня комунальне підприємство (КП) "Теплопостачання міста Одеси" не розрахується за спожитий у грудні природний газ.
Про це повідомив заступник управління житлово-комунального господарства і паливно-енергетичного комплексу Одеської міськдержадміністрації Сергій Агуца під час засідання круглого столу "Про розрахунки споживачів за тепло" у понеділок.
За даними С.Агуци, на 20 грудня населення оплатило 32% нарахованої до сплати за опалення і гаряче водопостачання суми (13,5 млн грн). При цьому він відзначив, що "єдине джерело надходження коштів - розрахунки населення".
Агуца додав, що вартість палива в загальній сумі платежів за тепло і гарячу воду становить близько 53%. Щоденне споживання газу для опалення і підігріву води у вартісному вираженні становить 1,2 млн грн. Усього населення міста заборгувало за тепло і гарячу воду більше 65 млн грн.
Співробітник "Теплопостачання міста Одеси" з роботи з населенням Євген Гетьман, у свою чергу, повідомив, що в 2007 році КП подало в суд більше 7 тис. позовів до боржників на суму більше 7 млн грн. Більше половини боржників погасили борги, як тільки одержали повістку в суд або рішення судової інстанції. У низці випадків довелося втрутитися виконавчій службі - вона описувала рухоме майно боржників: автомобілі, побутову техніку. У п'ятьох випадках на майно були накладені арешти, після чого заборгованість була погашена. Крім того, боржники були змушені оплатити всі судові витрати і роботу судових виконавців.
КП також підготувало відселенський фонд для неплатників, що проживають у неприватизованих квартирах, у яких немає іншого майна, крім самих квартир. Але, за даними фахівця, до таких заходів ще жодного разу не довелося вдатися.
КП "Теплопостачання міста Одеси" обслуговує 4,2 тис. житлових будинків. Підприємство володіє вісьмома великими котельнями і 127 малими.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас