Падіння цін на будинки в Великобританії в грудні стало рекордним за 3 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння цін на будинки в Великобританії в грудні стало рекордним за 3 роки

Нерухомість
167
Падіння вартості будинків у Великобританії в грудні стало рекордним за три роки, повідомила дослідницька компанія Hometrack Ltd.
Середня ціна будинку в Англії та Уельсі опустилася в грудні на 0,3% у порівнянні з листопадом - до 175,2 тис. фунтів стерлінгів (біля $348 тис.), при цьому зниження фіксується вже третій місяць підряд, наводить дані компанії агентство Bloomberg. У порівнянні із груднем минулого року вартість будинку підвищилася всього на 3%, що є мінімальним підйомом, принаймні, за 18 місяців. Середній час продажу будинків виріс до 8,3 тижня - найбільш значного терміну з моменту початку розрахунків в 2001 році.
Представники Банку Англії в цьому місяці повідомили, що падіння цін на ринку житла буде більш різким, ніж очікувалося. Рекордні борги, більш високі іпотечні витрати і найгірша ситуація на ринку житла з 1995 року відштовхують потенційних покупців будинків.
Число угод з нерухомістю в наступному році скоротиться на 17%, а приріст вартості складе всього близько 1%, вважають експерти Hometrack.
"Рівень ринкової активності, імовірно, залишиться ослабленим у цілому в 2008 році і, особливо, у першому півріччі, - вважає директор з досліджень компанії Ричард Доннел. - Зниження процентних ставок і тривале зростання доходів домогосподарств допоможе послабити тиск, але для цього необхідно не менше 12-18 місяців".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас