Esmark зробить повторну пропозицію ArcelorMittal про купівлю її метзаводу Sparrows Point — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Esmark зробить повторну пропозицію ArcelorMittal про купівлю її метзаводу Sparrows Point

Фондовий ринок
209
Esmark Inc. заявила, що готова зробити повторну пропозицію ArcelorMittal про покупку її метзаводу Sparrows Point, що знаходиться поруч із Балтімором, за $1,35 млрд, повідомило агентство Bloomberg.
Тижнем раніше ArcelorMittal офіційно розірвала угоду про продаж Sparrows Point спільному підприємству, у яке входять Esmark Inc. і Wheeling-Pittsburgh Corp., а також бразильська Cia. Vale do Rio Doce та українська корпорація "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД). Анулювання угоди відбулося через нездатність СП її профінансувати. Потім Cia. Vale do Rio Doce, найбільший світовий виробник залізної руди, вийшла зі складу СП.
Співзасновник компанії Esmark Inc. Крейг Бучард (Craig Bouchard) заявив, що кредитори компанії виступлять гарантами повторної пропозиції. За його словами, спочатку угода не відбулася через кризу на кредитних ринках.
Як повідомлялося раніше, у лютому цього року міністерство юстиції США наказало ArcelorMittal продати Sparrows Point, щоб не допустити монополізації ринку в результаті злиття Mittal Steel і Arcelor.
Sparrows Point може випускати до 3,9 млн тонн сталі на рік, включаючи 500 тис. тонн білої жерсті, використовуваної у виробництві банок для продуктів харчування, аерозолів, фарб та іншої продукції. За деякими оцінками, завод може приносити прибуток до $1 млрд.
Sparrows Point - один з небагатьох заводів у США, розташованих поблизу узбережжя. Це робить його привабливим для іноземних компаній, які планують імпортувати сляби в США для їхньої наступної обробки.
Esmark з моменту заснування в 2003 році братами Джеймсом і Крейгом Бучардами придбала вже близько десяти сталевих компаній.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас