Експерт: Збільшення оренди офісних приміщень в Києві до 2010 р. може скласти 35-40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Збільшення оренди офісних приміщень в Києві до 2010 р. може скласти 35-40%

Нерухомість
176
Вартість оренди професійних офісних площ у Києві до 2010 року може збільшитися на 35-40%, прогнозує аналітик компанії ТОВ "Тіко-констракшен" (Київ) Олександр Марченко.
"З урахуванням тенденцій економічного розвитку України, у найближчі пару років насичення сегмента офісної нерухомості малоймовірне. До 2010 року - до введення в експлуатацію всіх раніше заявлених бізнес-центрів, а також багатофункціональних комплексів з офісною складовою, вартість оренди може зрости мінімум в 1,4 рази", - цитує прес-служба компанії Марченка.
За даними компанії, щорічне збільшення орендних ставок на професійні офіси становить 25-30%.
За даними Марченка, на сьогоднішній день рівень вакантності високоякісної офісної нерухомості становить не більше 10%, тоді як офісів класу "А" - не більше 2%.
"За останні три роки кількість професійних офісів збільшилася практично в три рази, а рівень вакантності - в 1,5 рази. Це підтверджує тезу про те, що потреба в якісних офісах росте більш високими темпами, ніж їхня кількість", - відзначає експерт.
Компанія "Тіко-констракшен" створена в 1998 році, працює в сфері девелопменту торговельної, офісної, готельної, складської і житлової нерухомості. Компанія "Тіко-констракшен" входить у групу компаній "ТІКО".
На сьогоднішній день портфель реалізованих проектів компанії складається із шести бізнес-центрів у Києві класів "B" і "B+" загальною площею більше 30 тис. кв. м, а також п'ятизіркового готелю "Опера" на 140 номерів площею більше 12 тис. кв. м.
Компанія також реалізує три проекти в столиці: бізнес-центр класу "B" "Карат" (загальна площа - більше 5,8 тис. кв. м), ТРЦ "Петрівка" на Московському проспекті, 10 (більше 160 тис. кв. м), а також ТРЦ на пр. Комарова (45 тис. кв. м).
До кінця 2010 року ТОВ "Тіко-констракшен" планує мати в портфелі об'єкти комерційної нерухомості загальною площею більше 700 тис. кв. м.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас