"Газпром" не зміг домовитися в Ташкенті про взаємовигідну ціну на експорт узбецького газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" не зміг домовитися в Ташкенті про взаємовигідну ціну на експорт узбецького газу

Енергетика
152
Узбекистан і російський "Газпром" не дійшли згоди щодо взаємоприйнятних цін на експорт узбецького газу і тарифів за транзит туркменського газу на 2008 рік.
"За результатами переговорів делегації ВАТ "Газпром" на чолі з головою правління Олексієм Міллером з уповноваженими представниками уряду республіки угода про взаємоприйнятні ціни на експорт узбецького газу і тарифи за транзит туркменського газу на 2008 рік не досягнута", - пишуть офіційні ЗМІ Узбекистану в суботу.
Як повідомлялося, під час візиту в п'ятницю відбулася зустріч А.Міллера із президентом Узбекистану Ісламом Каримовим.
Також пройшли переговори за участю заступника прем'єр-міністра, міністра фінансів Рустама Азімова і керівництва Національної холдингової компанії "Узбекнафтогаз".
Раніше повідомлялося, що після перегляду "Газпромом" закупівельної ціни на туркменський газ із $100 до $130-150 за тисячу кубометрів про намір підвищити ціну на свій газ заявили представили Казахстану та Узбекистану.
Так, наприкінці листопада стало відомо, що НХК "Узбекнафтогаз" планує в грудні провести переговори з "Газпромом" про підвищення ціни продажу узбецького газу в 2008 році з $100 цього року. Узбецька сторона заявила про намір перейти від регіональних до світових цін, визначених за формулою.
Угода про стратегічне співробітництво в газовій галузі між НХК "Узбекнафтогаз" і ВАТ "Газпром" була підписана ще в 2002 році. Угодою, зокрема, передбачаються довгострокові закупівлі узбецького газу на період до 2012 років, участь ВАТ "Газпром" у проектах в галузі видобутку природного газу на території Узбекистану на умовах СРП, а також співробітництво в галузі розвитку газотранспортної інфраструктури Узбекистану і транспортування середньоазіатського газу через територію республіки.
Узбекистан за видобутком природного газу посідає друге місце серед країн СНД і входить у десятку найбільших газодобувних країн світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас