Офіційний представник Газпрому назвав поверхневими заяви про неможливість компанії задовольнити попит на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Офіційний представник Газпрому назвав поверхневими заяви про неможливість компанії задовольнити попит на газ

Енергетика
132
Видобуток газу "Газпромом" чітко збалансований по внутрішньому ринку і зовнішніх потребах, і всі підписані контракти будуть безумовно забезпечені, заявив офіційний представник газової корпорації Сергій Купріянов.
"Побоювання відносно планів видобутку газу "Газпромом" висловлюються не в перший раз і насправді є поверхневими", - сказав Купріянов, коментуючи в ефірі радіостанції "Эхо Москви" повідомлення деяких ЗМІ про те, що "Газпром" незабаром не зможе задовольняти навіть російський попит на газ.
Він повідомив, що видобуток газу "Газпромом" "становить порядку 557 млрд кубометрів, при цьому закупівля газу із зовнішніх джерел в 10 разів менша; споживання на внутрішньому ринку становить близько 300 млрд кубометрів".
"Зараз активно йде робота з виходу на нові райони видобутку, зокрема, на півострові Ямал", - відзначив Купріянов.
Він не висловив побоювань у тому, що газодобувні республіки Середньої Азії - Казахстан і Туркменістан підсилять зв'язок з Китаєм і це, у свою чергу, похитне позиції "Газпрому", що виступає посередником між ними.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас