Експерт: Одною з причин збільшення цін на житло в Україні є розвиток іпотечного кредитування з залученням іноземного капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Одною з причин збільшення цін на житло в Україні є розвиток іпотечного кредитування з залученням іноземного капіталу

Нерухомість
257
Іноземний банківський капітал побічно приводить до збільшення українських цін на нерухомість, стверджує екс-міністр фінансів України Ігор Юшко.
"Доступність кредитного ресурсу для позичальника виявилася на сьогоднішній день досить потужним фактором збільшення цін", - сказав він в інтерв'ю журналістам.
На думку фінансиста, саме бурхливий розвиток іпотечного ринку, підігрітого зовнішніми фінансовими запозиченнями, став одним з факторів зростання цін на нерухомість. "Якби люди накопичували гроші для поліпшення житлових умов, то таких темпів збільшення цін не було б", - підкреслив він.
Ще одним фактором зростання, на думку Юшка, є дефіцит, що зберігається, житла. "Наш ринок нерухомості - це усе ще ринок продавця, оскільки житло, особливо нормальне, як і раніше, у дефіциті", - вважає екс-міністр фінансів.
Причини такого дефіциту житла він бачить у непрозорості і корупції на будівельному ринку, які вкрай ускладнюють роботу інвесторів. "Усе впирається в доступність і прозорість цього ринку для інвесторів. Ринок непрозорий, забюрократизований, корумпований, ніякого єдиного вікна не існує в природі", - відзначив Юшко.
Він сподівається, що в майбутньому становище зміниться, і після насичення попиту, ціна на житло стане більш виправданою. "Корекція цін на нерухомість і на землю обов'язково відбудеться. Але, здається, трошки пізніше - через кілька років", - припустив Юшко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас