"Аваль" має намір підсилити позиції в Київському регіоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Аваль" має намір підсилити позиції в Київському регіоні

Кредит&Депозит
82
«Аваль» планує на базі банку «Еталон» і чотирьох київських і семи обласних філій створити могутню Київську дирекцію. Це дозволить організувати щось на подобі муніципального банку і підсилити координацію діяльності київських філій // Інвестгазета. — №25, 21-27 червня 2002 р.
На минулому тижні глава «Авалю» Олександр Деркач проінформував про рішення приєднати до банку київський банк «Еталон», щоб на його базі і базі чотирьох київських філій «Авалю» створити Київську регіональну дирекцію банку, що буде фінансувати, в основному, муніципальні програми. Метою приєднання є створення муніципального банку в Києві й області. Зараз, за словами керівництва, нерідко виникає ситуація, коли відділення конкурують між собою. Приєднання дозволить почати процес створення ефективного механізму керування відділеннями. Питання про приєднання банк «Аваль» розгляне на загальних зборах акціонерів у серпні цього року. Процес приєднання припускає додатковий випуск акцій і обмін їх на акції «Еталона» відповідно до умов і в терміни, що визначать збори акціонерів обох банків. Після додаткового випуску акцій статутний фонд банку «Аваль» досягне 341,5 млн. грн.
У Київській області «Аваль» займає близько 50% ринку. Створення регіональної дирекції в Києві припускає наявність 10 базових відділень у Київській області. За словами Олександра Деркача, з чотирьох філій і банку «Еталон» буде створена могутня фінансова структура, що стане «номером один» у Києві й області. «Ми хочемо стати муніципальним банком, тобто надати Києву можливості для рішення соціальних і економічних проблем», — заявив А. Деркач.
Зараз залишки на рахунках одних тільки юридичних осіб у банку «Аваль» складають близько 500-600 млн. грн., що свідчить про його досить велику частку на ринку. Крім того, «Аваль» не проти приєднати один-два невеликих банків у найбільш перспективних регіонах — Полтавському, Харківському, Одеському, Дніпропетровському, Донецькому і у Криму.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас