МВФ змінює метод оцінки економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ змінює метод оцінки економіки

Валюта
191
МВФ змінює метод оцінки економіки. Міжнародний валютний фонд (МВФ) переглядає прогноз зростання світової економіки на 2007 рік, що може зменшитися на 0,5 процентного пункту, у зв'язку зі зміною методології оцінки національних економік.
Раніше на поточному тижні Світовий банк (СБ) змінив спосіб обліку статистичних даних про темпи економічного зростання держав, взявши за основу більш повний аналіз цін в 146 країнах.
За рахунок зміни методів підрахунку паритету купівельної спроможності СБ прагне досягти більш точних даних у порівнянні рівня багатства і бідності в різних країнах. Статистика візьме до уваги розходження цін на ті самі послуги - так, наприклад, перукарські послуги в Пекіні коштують набагато дешевше, ніж у Бостоні.
Правила МВФ вимагають від фонду опиратися у своїх прогнозах на статистику СБ щодо паритету купівельної спроможності. У результаті перегляду оголошений у жовтні прогноз зростання ВВП світової економіки на 2007 рік, що становить 5,2%, буде зменшений до 4,7%, заявив економічний радник і директор дослідницького департаменту МВФ Саймон Джонсон.
Остаточна оцінка, імовірно, буде ще нижчою, що стане відбиттям кризи в сфері іпотечного кредитування ризикованих позичальників і проблем на кредитних ринках.
МВФ опублікує наступний офіційний прогноз економічного зростання наприкінці січня.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас