Греф: Криза ліквідності триватиме близько року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греф: Криза ліквідності триватиме близько року

Валюта
145
На думку глави Ощадбанку Германа Грефа, криза з ліквідністю світових банків затягнеться.
Греф підтвердив, що проблема ліквідності на банківському ринку є, і, найімовірніше, збережеться протягом усього наступного року.
Глава Ощадбанку припустив, що характер кризи буде затяжним, повідомляють РІА Новости. Що стосується російського банківського сектора, на думку Грефа, ситуація з ним набагато більш проста, ніж з Ощадбанком, з тієї причини, що в інших банків 60% - зовнішні залучення, а для Ощадбанку зовнішніх залучень усього лише 5 %.
Глава Ощадбанку нагадав, що два дні назад пройшла Національна банківська рада, на якій прогнозувалися сценарії розвитку ситуації в 2008 році. Греф вважає, що міністерство фінансів РФ і російська грошова влада готова до всіх варіантів розвитку ситуації. "Якихось серйозних потрясінь ми спостерігати не будемо", - заявив Греф.
Однак відзначив, що "для спаду кредитування, що, зрозуміло, відіб'ється і в реальному секторі, цілком реальною перспективою є спад приросту темпів кредитування". Одночасно із цим він вважає, що "в абсолютних цифрах скорочення кредитування не буде".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас