Початок постачання газу по Nord Stream переноситься з осені 2010 р. на весну 2011 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Початок постачання газу по Nord Stream переноситься з осені 2010 р. на весну 2011 р.

Енергетика
118
Перші поставки газу газопроводом Nord Stream планується почати навесні 2011 року, говориться в прес-релізі Nord Stream AG.
"Трубоукладні роботи на першій лінії газопроводу повинні початися влітку 2009 року і завершитися в 2010 році. Перші поставки газу по новому трубопроводі плануються навесні 2011 року, після завершення фази тестування", - говориться в прес-релізі.
У прес-релізі також повідомляється, що першу нитку газопроводу пропускною здатністю 27,5 млрд кубометрів планується ввести в експлуатацію навесні 2011 року.
У листопаді технічний директор Nord Stream AG Сергій Сердюков повідомляв, що розрахунковий початок постачання газу газопроводом переноситься на 2 місяці (з 30 вересня на 30 листопада 2010 року).
Часто термін запуску трубопровідних проектів планується до початку опалювального сезону. Однак нова дата початку постачань по Nord Stream припадає на період після пікового сезонного попиту на газ.
Як говориться в прес-релізі, терміни будівництва зазначені в заявках на будівництво, які компанія представила уряду Швеції.
Компанія, зокрема, представила в уряд країни заявку на будівництво морської частини газопроводу, маршрут якого пройде через шведську виняткову економічну зону, а також сервісної платформи, що включає технічний опис і звіт про оцінку впливу на навколишнє середовище. Крім того, Nord Stream передала уряду Швеції результати екологічного дослідження, що описує потенційний вплив газопроводу на навколишнє середовище.
Nord Stream відзначає, що деякі дослідження в галузі екології, охорони праці та безпеки ще не завершені, і їхні результати будуть представлені на початку 2008 року.
Газопровід Nord Stream з'єднає балтійське узбережжя Росії під Виборгом з балтійським берегом Німеччини в районі Грайфсвальда. Довжина 1-ї нитки газопроводу - 1200 км. На другому етапі планується подвоєння пропускної здатності газопроводу до близько 55 млрд кубометрів на рік за рахунок спорудження другої нитки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас