АвтоВАЗ буде розробляти позашляховики разом з Renault-Nissan — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АвтоВАЗ буде розробляти позашляховики разом з Renault-Nissan

151
Наприкінці лютого Renault має намір придбати частку в АвтоВАЗі, але ще до настання цього терміну майбутні партнери приступили до роботи з підготовки виробництва нових моделей.
На цьому тижні оглядати АвтоВАЗ приїжджав старший віце-президент з інжинірингу і якості Renault Жан-Луї Ріко.
У результаті переговорів сторони вирішили, що вже в наступному році АвтоВАЗ буде використовувати загальні компоненти з Renault і Nissan, а Науково-технічний центр АвтоВАЗу почне брати участь у розробці зимових пакетів і позашляхових версій для всього тристороннього альянсу, пише газета РБК-daily.
Як говориться в протоколі переговорів Renault та АвтоВАЗу, копія якого виявилася в розпорядженні видання, під час візиту Жана-Луї Ріко 17-18 грудня стала очевидна можлива взаємна вигода від співробітництва Науково-технічного центру АвтоВАЗ і Renault Engineering. Спільну роботу планується почати вже в січні. До лютого майбутні партнери планують проаналізувати стан "проекту С" і визначити, чи можливо використати двигуни Renault-Nissan для установки на ці автомобілі, а також знайти найбільш економічний варіант виробництва силових агрегатів на існуючих потужностях у Тольятті.
Друга фаза розвитку відносин між АвтоВАЗом і Renault повинна початися вже в лютому. Планується "гармонізувати модельний ряд Lada для застосування компонентів і технологій Renault-Nissan". З липня 2008 року Науково-технічний центр АвтоВАЗу повинен стати частиною глобального інженерного альянсу з Renault-Nissan і приступити до виконання робіт, переданих Renault Engineering. Як припускають партнери, НТЦ може спеціалізуватися на розробках в галузях, де він має найбільшу компетенцію: у зимових випробуваннях, розробці повнопривідних автомобілів і т.д.
Раніше в ЗМІ повідомлялося з посиланням на віце-президента АвтоВАЗ Олександра Проніна, що Renault під час переговорів пропонував створити на базі НТЦ АвтоВАЗ свій інженерний центр, що розробляв би автомобілі для Європи іринків, що розвиваються. Однак через тривалі переговори такий центр було вирішено створити в Румунії. Тепер для НТЦ знайшли нове застосування.
На думку директора агентства Ladaonline Сергія Целіова, НТЦ - один з найцікавіших активів заводу. "Він побудований не дуже давно. Є гарний іспитовий полігон у Соснівці, аеродинамічна труба, камера з дослідження шумів", - говорить експерт. Одержати вчора коментарі в представників АвтоВАЗу і Renault не вдалося.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас