Наші ювеліри отримали світове визнання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наші ювеліри отримали світове визнання

Банківські метали
264
Перший в Україні ювелірний дім "Лобортас і Карпова" відзначений вищою ювелірною нагородою - орденом Карла Фаберже. Для виконання цієї почесної місії в Київ прибув найвідоміший ювелірний експерт світового класу Валентин Скурлов.
Міжнародний комітет з нагородження орденом Фаберже вирішив нагородити засновників першого класичного ювелірного Дому в Україні Ігоря Лобортаса та Ірину Карпову вищою ювелірною нагородою - орденом Карла Фаберже. Як відзначив Скурлов: "За збереження і примноження традицій Фаберже і видатний внесок у розвиток ювелірного мистецтва в напрямку "романтичний авангард".
Крім почесних грамот Ірина Карпова, творчий директор ювелірного дому, одержала шийну прикрасу у вигляді яйця, на якому зображений орден Фаберже, як перша жінка, що одержала за увесь час існування ордена цю нагороду.
Ювелірний Дім "Лобортас і Карпова" до відомих ювелірних шедеврів "Лавра Небесна", "Душа Світу", рекордсмена за кількістю діамантів персня "Танець Ангела", цього року додав унікальні шахи. З одного боку, шахи відображають українську історію: фігурки виконані у вигляді персонажів війни українського гетьмана Конашевича-Сагайдачного з турецьким Османом-Пашею II, з іншого боку - є суперсучасним об'єктом. Незважаючи на батальність сюжету, вони ідеально поміщаються в невеликому просторі. Всі фігури виконані зі срібла в техніці дрібної пластики, як продовження традицій великого Фаберже, а поле, по якому вони рухаються, - неординарне і виготовлене зі світлого і зеленого нефриту. Підкреслює красу шахівниці орнамент із тигрового і соколиного ока - новітній винахід у мозаїці, порівнянний тільки з роботами флорентійських майстрів.
Унікальний також особливий механізм шахів, що дозволяє як вручну, так і за допомогою електричного приводу підняти ігрову поверхню - саму дошку, щоб виставити на поле фігури, гармонійно складені в колони, а по завершенні партії прибрати їх на місце. Через те, що загальна вага всієї композиції порядку 40 кг (при виготовленні використані камінь і срібло), щоб полегшити підйом ігрової поверхні, були використані два телескопічних механізми, які інженер компанії спеціально розробляла майже півтора року.
Скурлов відзначає, що українське ювелірне мистецтво перебуває на високому рівні і може конкурувати зі світовими виробниками. "Шахів, з моменту їхнього виникнення, було створено чимало, у тому числі і ювелірних, але проект із застосуванням механіки і сучасної електромеханіки київські ювеліри реалізували вперше у світі. "Ювелірний дім "Лобортас і Карпова" є розроблювачем національного бренду, адже в Україні вперше створений об'єкт ювелірного мистецтва світового значення, що не має аналогів", - заявив Скурлов. За його словами, експерти оцінили цей твір як віху в культурному житті України, Європи і світу.
Унікальні шахи, за словами глави ювелірного Дому "Лабортас і Карпова" Ігоря Лобортаса, оцінені в $400 тис. "Це та коректна оцінка, що влаштовує виробника унікального виробу, - відзначає Лобортас. - І ми продамо її тільки в тому випадку, якщо покупець забезпечить сприятливу долю виробу: буде возити по країнах, представляти на виставках, які проводяться винятково в королівських палацах".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас