Огризко: "Останні сигнали з Москви" - побічні явища російських внутрішньополітичних процесів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Огризко: "Останні сигнали з Москви" - побічні явища російських внутрішньополітичних процесів

Казна та Політика
5575
"Останні сигнали з Москви" варто розцінювати як побічні явища російських внутрішньополітичних процесів.
Про це сьогодні заявив міністр закордонних справ України Володимир Огризко. "Нас важко вивести з рівноваги... ми також не хочемо, щоб зовнішні сили намагалися розділити український народ, - підкреслив він. - Це порожня трата часу. Ми господарі у своєму будинку, і тільки нам вирішувати, як його облаштовувати".
У той же час Огризко підкреслив, що відносини із РФ повинні бути прагматичними, рівними і партнерськими. "Бачимо ці відносини, як прагматичні, рівні, передбачувані і дійсно партнерські, базовані на загальновизнаних нормах міжнародного права", - додав він.
Міністр також відзначив, що без нормальних відносин із РФ неможлива реалізація інтеграційних планів України. "Те, що ми чуємо окремі реакції, давайте залишимо їх на совісті тих, хто їх робить", - додав Огризко.
При цьому, Огризко повідомив, що засідання підкомісії з тимчасового перебування Чорноморського флоту РФ в Україні комісії Ющенко-Путін відбудеться після 15 січня 2008 р. "Засідання готувалося вже не один місяць, проведені всі необхідні засідання робочих органів цієї комісії", - сказав міністр.
Він також відзначив, що минулого разу, у жовтні, це засідання було перенесено, і не відбулося не з вини української сторони. За його словами, у рамках цієї зустрічі будуть обговорюватися всі актуальні і проблемні питання двосторонніх відносин України і Росії.
Нагадаємо, 18 грудня Президент Росії Володимир Путін направив послання Президентові України Вікторові Ющенку, в якому заявив, що своєрідне трактування Україною історичних подій, зокрема, спроби української сторони героїзувати військових злочинців, що співробітничали з нацистами, може завдати істотної шкоди двостороннім відносинам.
У посланні Путіна також говориться: "Згодний, що взаємодія Росії та України в гуманітарній сфері є дуже важливою складовою стратегічного партнерства наших країн. І стан справ у цій сфері - наочний показник загальної динаміки двосторонніх відносин. У той же час саме на цьому напрямку в нас, на жаль, останнім часом виникли істотні розбіжності. Причому "ініціатива" виходить не з Москви".
14 грудня МЗС РФ заявив, що в Росії глибоко стурбовані посиленням антиросійських настроїв і проявів в Україні. Мова фактично йде про спроби використання складних періодів спільної історії двох народів для одержання швидкоплинної політичної вигоди, говориться в повідомленні.
За оцінкою МЗС РФ, складається враження, що певні політичні сили в Україні навмисно заохочують подібного роду дії і тим самим свідомо йдуть на загострення російсько-українських відносин, завдаючи серйозних збитків добросусідським відносинам.
У свою чергу, 17 грудня ц.р. заступник міністра закордонних справ Юрій Костенко заявив, що МЗС України здивоване заявою російського МЗС про посилення в Україні антиросійських настроїв. "Ми так розуміємо, що в наших російських колег за два тижні до Нового року нагромадився великий творчий потенціал, і вони намагаються його реалізувати. Ми з гумором до цього ставимося", - сказав Костенко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас