Білл Гейтс витратив 364 мільйони дол. на мексиканське пиво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білл Гейтс витратив 364 мільйони дол. на мексиканське пиво

194
Засновник компанії Microsoft та одна із найбагатших людей у світі Білл Гейтс вирішив вкласти 363 мільйона доларів у мексиканського виробника напоїв FEMSA. Ця компанія володіє десятками пивних брендів, наприклад, Tecate і Dos Equis, а також є дистриб’ютором Coca-Cola у Латинській Америці.
Інвестиції будуть зроблені за допомогою фірми Cascade Investment, що належить Гейтсу, відзначає BBC News. Ця компанія вже придбала 1,2 відсотки FEMSA за допомогою покупки акцій класу "В". Ця новина відразу ж викликала ажіотаж на фондовому ринку - акції мексиканської компанії в США подорожчали на 7,5 відсотка, а в Мексиці - на 7,4 відсотки.
Білл Гейтс повідомив про своє придбання в спеціальній формі, поданій в Комісію з цінних паперів США (SEC). У цій формі немає необхідності вказувати, коли активи були придбані. Подробиці угоди також залишаються невідомими
Останнім часом фонди Білла Гейтса воліють жертвувати кошти, а не вкладати їх у розвиток конкретних виробництв. Наприклад у вересні 2006 року благодійний фонд Білла і Мелінди Гейтс разом з фондом Рокфеллера оголосив про виділення африканським країнам близько 150 мільйонів доларів, повідомляє AFP.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас