Японський фондовий ринок продовжує підніматися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японський фондовий ринок продовжує підніматися

Фондовий ринок
61
Зростання японського фондового ринку в п'ятницю 21 грудня забезпечили компанії сектора побутової електроніки Hitachi Ltd., Toshiba Corp. і Sharp Corp.
Джерелом підбадьорливої інформації для інвесторів стали повідомлення газети Nikkei про те, що Hitachi планує продати американському інвестиційному фонду Silver Lake майже половину свого збиткового бізнесу з виробництва комп'ютерних жорстких дисків, а Toshiba збирається закуповувати в Sharp сорока- і шестидесятидюймові рідкокристалічні панелі, щоб скоротити витрати на матеріально-технічне постачання. Аналітики вважають, що співробітництво з Sharp може привести до розриву партнерських відносин Toshiba з Matsushita Electric Industrial Co. і Hitachi. На думку фінансового менеджера з Daiwa SB Investments Ltd. Соїтіро Мондзі, "якщо великі електронні компанії продовжать реструктуризацію, це стане сигналом і для інших компаній зробити те ж саме. А це було б позитивним для ринку".
Станом на 11:00 (4:00 за Києвом), коли на Токійській фондовій біржі настає перерва, індекс Nikkei 225 виріс на 173,56 пункту, або на 1,2%, до 15205,16. Індекс широкого ринку Topix знову піднявся на 8,08 пункту, або 0,6%, до 1465,64, опустившись перед цим також майже на 0,6%.
Акції Hitachi підскочили на 3,1%. Папери Sharp виросли на 2,3%. А акції Toshiba подорожчали на 0,4%.
А от у банківському секторі позначилося зниження. Після того, як американський інвестиційний банк Bear Stearns Cos. оголосив про масштабні квартальні збитки, а найбільша у світі компанія з страхування облігацій MBIA Inc. повідомила про страхування облігацій, забезпечених борговими зобов'язаннями, на $8,1 млрд.
Акції Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. знизилися на 1,9%. Папери Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. втратили в ціні 0.9%.
Папери найбільшої в Японії фінансової компанії небанківського сектора Orix Corp. звалилися на 5,6%, коли аналітик з Goldman Такехіто Яманака знизив свої рекомендації з них з "купувати" до "нейтрально".
Акції світового лідера з виробництва цифрових фотокамер Canon Inc. з'їхали вниз на 2,8% після припущення газети Nikkei про те, що компанія може не досягти прогнозованого рівня річного операційного прибутку.
Березневі ф'ючерси Nikkei підскочили на 1,4% до 15220 в Осаці, і виросли на 1,3% до тих же 15220 у Сінгапурі. За тиждень, за попередніми даними, індекс Nikkei 225 втратив 2%. Індекс широкого ринку Topix опустився на 2,4%.
У понеділок 24 грудня японські ринки будуть закриті з нагоди святкування дня народження імператора.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас