Росія надала Білорусії кредит на 1,5 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія надала Білорусії кредит на 1,5 млрд дол.

Кредит&Депозит
74
Росія надала Білорусії кредит у розмірі 1,5 млрд дол. Відповідну міжурядову угоду в четвер було підписано в Москві. Кошти призначені для оплати вартості нафти і газу, що виросли в ціні. Інформацію про це повідомляє агентство Reuters.
У церемонії підписання брали участь міністр фінансів РФ Олексій Кудрін і його білоруський колега Микола Корбут. До 31 грудня поточного року Мінськ одержить кредит на 15 років з відстрочкою платежу на 5 років. Ставка на виділені кошти дорівнює Libor + 0,75%.
Крім того, у цей час іде обговорення виділення ще одного кредиту, сума якого повинна скласти 2 млрд дол. "Є доручення наших президентів додатково розглянути і вивчити можливості надання нового кредиту до $2,0 млрд. Протягом наступного року нам потрібно провести відповідний аналіз", - сказав Кудрін після підписання угоди. За словами міністра, кредит може мати деякі відмінності від наданого сьогодні. Однак кошти другої позики також будуть призначені для підтримки торговельного і платіжного балансу.
Кудрін відзначив, що сторони роблять спроби уникнути повністю державного кредиту, і одним з варіантів є вихід Білорусії на російський борговий ринок. Передбачається, що це буде форма з державною участю, параметри якої на даний момент ще не визначилися.
Білорусія мала намір провести в Росії розміщення облігацій на 10 млрд. рублів. У розпорядженні російського державного Банку розвитку є близько 10 млрд дол. коштів, схема використання яких ще не затверджена.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас