"Укртатнафта" задобрює міліцію? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртатнафта" задобрює міліцію?

117
Напередодні професійного свята правоохоронців - Дня міліції - ЗАТ "Укртатнафта" подарувала обласному управлінню внутрішніх справ тридцять нових автомобілів: 15 Daewoo і 15 ВАЗ-21099, пише "Рупор" з посиланням на Delfi.
"Керівництво Кременчуцького міського управління внутрішніх справ зустрічалося з керівником ЗАТ "Укртатнафта" Павлом Овчаренком. На цій зустрічі було обговорене надання саме такої допомоги всій міліції Полтавщини", - сказав начальник Кременчуцького міського управління внутрішніх справ, полковник міліції Василь Овчаренко.
За попередньою домовленістю з керівником підприємства, отримані автомобілі буде розподілено між районами Полтавщини.
Нагадаємо, що раніше Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем колишнім керівництвом ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська область) і інших комерційних структур і ухилення ними від сплати податків при покупці нафти і реалізації на внутрішньому ринку України нафтопродуктів, що привело до обмеження інтересів держави.
2 листопада голова правління ЗАТ "Укртатнафта" Павло Овчаренко направив в Управління СБУ в Полтавській області інформацію про виявлені ним ознаки доведення підприємства до банкрутства його попереднім керівництвом. За його даними, збитки ЗАТ "Укртатнафта" за дев'ять місяців 2007 року склали 127 млн. грн. Це, на думку глави правління, є "результатом цілеспрямованої політики закупівлі сировини і реалізації зі знижками нафтопродуктів через комерційні структури, що представляють інтереси ВАТ "Татнафта" в Україні" (засновник ЗАТ "Укртатнафта" з боку Республіки Татарстан).
Коментуючи порушення кримінальної справи, джерело, близьке до керівництва АТ "Татнафта", відзначило, що зазначені в заяві "комерційні структури" на "Укртатнафту" у свій час привів колишній глава Мінпаливенерго України Юрій Бойко. "Всі зазначені посередницькі структури були нав'язані підприємству міністром палива та енергетики Бойком, - відзначило джерело. - Працюючи через них, "Укртатнафта" обслуговувала інтереси українських чиновників. Через ті ж структури працював в 2003-2004 р. і Павло Овчаренко що називає себе главою правління АТ "Укртатнафта".
19 жовтня на АТ "Укртатнафта" (Кременчуцький нафтопереробний завод, Полтавська область) відбулася зміна керівництва. Павло Овчаренко, звільнений в 2004 році з ініціативи НАК "Нафтогаз України" з посади голови правління "Укртатнафти", був відновлений на своїй посаді рішенням апеляційного суду Сумської області і зайняв кабінет голови правління Сергія Глушка. Татарстанські акціонери (уряд Татарстану і компанія "Татнафта"), що контролюють зараз близько 37,4 % акцій "Укртатнафти", розцінили те, що відбулося, як рейдерське захоплення підприємства, що грубо порушує їхні інтереси. ВАТ "Татнафта" припинила постачання сировини на Кременчуцький НПЗ.
За матеріалами:
Glavred.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас