Ціни на м'ясо і молоко будуть регулюватися вручну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на м'ясо і молоко будуть регулюватися вручну

Аграрний ринок
156
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді внести в перелік об'єктів державного цінового регулювання пшеничне і житнє борошно, м'ясо і м'ясні субпродукти, сухе молоко і вершкове масло. Про це говориться в законопроекті 1219 "Про внесення змін у закон України "Про зерно і ринок зерна в Україні", зареєстрованому в Раді 13 грудня.
Проект документа припускає розширення переліку об'єктів державного регулювання, зокрема, визначити об'єктами держрегулювання такі види сільськогосподарської і продовольчої продукції: пшениця тверда, пшениця м'яка, суміш пшениці і жита (меслін), кукурудза, ячмінь, жито озиме, жито ярове, соя, насіння соняшника, рапсу і льону, шишки хмелю, буряковий цукор-пісок, борошно пшеничне і житнє, м'ясо і субпродукти забійних тварин, молоко сухе, масло вершкове.
Законопроект уточнює визначення мінімальної і максимальної інтервенційної ціни об'єкта державного цінового регулювання і порядок їхнього встановлення, а також перелік об'єктів бюджетної і спеціальної бюджетної дотації.
Крім цього, документом уточнюються функції Аграрного фонду і центрального органу виконавчої влади з питань формування і забезпечення реалізації державної аграрної політики в частині координації дій на організованому (біржовому) аграрному ринку.
Як повідомлялося, раніше, у червні, Кабмін уже пропонував Раді внести в перелік об'єктів державного цінового регулювання пшеничне і житнє борошно, м'ясо і м'ясні субпродукти, сухе молоко і вершкове масло.
У перелік об'єктів державного цінового регулювання на 2007/2008 маркетинговий рік увійшла така сільськогосподарська і продовольча продукція як пшениця, жито, цукор, ячмінь і кукурудза.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас