У гуртожитку на вулиці Борщагівській люди живуть без опалення і світла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У гуртожитку на вулиці Борщагівській люди живуть без опалення і світла

Нерухомість
137
Конфлікт з виселенням, що тягнеться з літа, навколо гуртожитку на вулиці Борщагівській, що підлягає знесенню і на місці якого планують звести 16-поверхівку, так і не вирішений.
Тоді в Солом’янській адміністрації обіцяли допомогти мешканцям, які відмовляються виселятися. Говорили, що будуть шукати для них квартири. Однак донині в напівзанедбаному будинку живуть люди. Більше місяця без опалення, електроенергії і навіть холодної води, повідомляє Сьогодні .
Мешканці запевняють, що за законодавством КП "Спецжитлофонд" нібито зобов'язаний виділити їм квартири, справа про це дійшла вже до Верховного суду. Однак заступник директора "Спецжитлофонду" Віктор Попівський сказав, що впевнений: рішення буде на користь КП, як і рішення двох попередніх судів, що визнали законним виселення мешканців цього будинку в інші гуртожитки, а не нові квартири.
"Я простояв 25 років у черзі на квартиру, зараз мені знову обіцяють тимчасове житло в маневреному фонді, але ордера не дають із жовтня, заселитися туди я не можу, - поскаржився житель будинку Микола Семенець. - Ще говорять, що через три роки, коли побудують будинок на місці знесеного, виділять квартиру в ньому, але на це немає ніякої гарантії". Сплять люди в одязі, сидять при свічках, у гарячій воді з-під крана запарюють "Мівіну" і сосиски. У ванну набирають гарячу воду і чекають, поки трохи охолоне, потім купаються.
За словами на Семенця, його дочка із двома дітьми все-таки переселилася в гуртожиток після місяця, що вони провели в сирому будинку без світла і тепла. "Людей просто хочуть "зіпхнути" кудись із будинку, знести його, а потім продавати в новобудові квартири за скажені гроші", - говорить представник мешканки будинку В'ячеслав Котов.
У КП "Спецжитлофонд" не бачать проблеми. "Всіх жителів будинку ми виселили ще рік назад, пропонували купити квартири за програмою 50 на 50 (півціни платить місто, - Авт.), деякі погодилися, інших ми пересилили в гуртожитки", - розповів заступник директора компанії Віктор Попівський. За його словами, тим, хто залишилися, призначені не квартири, а кімнати. Блага цивілізації відключили, оскільки будинок іде під знесення, коли саме - ще не ясно, але підтримувати всі системи заради декількох мешканців вважають недоцільним, адже вони там живуть через свої примхи.
Юрист Василь Мірошниченко сказав, що, швидше за все, Верховний суд ухвалить надати людям місце в рівноцінному житлі, тобто в іншому гуртожитку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас