В Обухівському районі Києва швидко зникає земля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Обухівському районі Києва швидко зникає земля

Аграрний ринок
387
У найдорожчому (за рівнем цін на землю) районі Київської області - Обухівському - земля тане швидше, ніж сніг. Роздача угідь із держрезерву відбувається активніше, ніж будь-коли раніше. Місцевий же бюджет не одержує від цього ні копійки.
Про це заявив депутат Обухівської райради Тарас Ламах 19 грудня на прес-конференції, повідомляє УНІАН.
За його словами, рішення про видачу землі одноосібно приймає голова районної держадміністрації Віктор Остринський. Щоб уникнути жорсткого контролю і згодом недовіри з боку районної ради, депутатам Остринський пропонує великі хабарі - повідомив Ламах.
"Мені та іншим депутатам Остринський запропонував по 50 соток лісового масиву в районі селища Плюти. Ринкова ціна такої ділянки сьогодні - не нижче одного мільйона доларів. Я привселюдно відмовився від "подарунка". І навпаки - зажадав повної звітності адміністрації з земельних питань. Після цього проти мене почалася репресивна кампанія. І до неї, схоже, підключилася місцева прокуратура.
За її рішенням в мене вдома відбувся незаконний обшук. А тепер уже сам прокурор загрожує мені арештом. Як ще й адвокат, хочу нагадати, заарештувати депутата відповідно до законодавства України можна тільки лише із санкції обласної або ж Генеральної прокуратури", - заявив Ламах.
Він також повідав про тіньові схеми роздачі землі, що використовуються райадміністрацією. Одна з них припускає покупку в простих людей доручень і копій паспортів. На ці документи адміністрація оформлює "безкоштовну" землю. Потім ділянки продаються вже за ринковими цінами на вторинному ринку. Отже гроші обходять місцевий бюджет. Ламах звернувся з відкритим листом до президента України із проханням звільнити свого нечесного представника в Обухівському районі.
Тому що він корупційними діями дискредитував посаду голови районної держадміністрації - упевнений депутат. Він також просить і нового прем'єра Юлію Тимошенко вжити адекватних заходів стосовно свого підопічного. Оскільки місцева фракція БЮТ в Обухівській райраді привселюдно взяла на себе відповідальність за все, що відбувається в районі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас