За темпами розвитку економіки Україна обігнала навіть Індію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За темпами розвитку економіки Україна обігнала навіть Індію

Казна та Політика
546
Україна стала 67-ю з 144 країн у рейтингу економік, що розвиваються, складеному експертами інвестиційного банку Goldman Sachs.
У загальносвітовому заліку, у якому брала участь 181 країна, ми зайняли 104-й рядок.
Експерти найбільшого інвестиційного банку Goldman Sachs оцінили розвиток економіки України вище, ніж Індії.
Перевага України перед Індією в рейтингу викликає у вітчизняних експертів легке здивування. "Не можу уявити, що Індія за якимось із цих економічних показників може поступатися Україні", - говорить виконавчий директор центру "CASE-Україна" Дмитро Боярчук. Разом з тим фахівець не виключає, що Goldman Sachs у такий спосіб намагається підвищити інвестиційну привабливість нашої держави. Із цього погляду думка експертів банку може виявитися досить важливою для іноземних інвесторів.
Автори рейтингу вказують, що за останні 10 років Україна піднялася всього на 6 позицій. Інші країни за цей же період зуміли досягти чималого прогресу. Наприклад, Білорусія піднялася на 37 рядків, Казахстан - на 14. Рекордсменом стала Росія - з 1997 року країна зробила ривок з 140-го на 66-е місце.
На думку експертів, прогрес цих посткомуністичних держав - не стільки заслуга урядів, скільки результат погіршення ситуації в інших країнах. "Разом з тим прогрес у нашій країні очевидний, і інвестиційна привабливість нашої країни росте з кожним роком", - говорить директор рейтингового агентства "Експерт-рейтинг" Володимир Духненко. На його думку, зсув усього на 6 позицій нагору - не зовсім об'єктивний результат.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас