Аналітики: ФР сподівається на збільшення прозорості приватизації з приходом Тимошенко до влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: ФР сподівається на збільшення прозорості приватизації з приходом Тимошенко до влади

Фондовий ринок
116
Фондовий ринок сподівається на підвищення прозорості процесу приватизації у зв'язку із призначенням Юлії Тимошенко прем'єр-міністром України, а також на прийняття законів, що гарантуватимуть права інвесторів, вважають опитані агентством "Інтерфакс-Україна" аналітики українських інвестиційних компаній.
"У цілому ми очікуємо, що уряд Тимошенко повинен буде більш активно працювати на реструктуризацію економіки, проведення ринкових реформ, а також проведення прозорої приватизації. Крім того, ми очікуємо швидку лібералізацію ринку землі", - сказав агентству аналітик Dragon Capital Андрій Беспятов.
Аналітики Alfa Capital відзначили, що найбільш уразливим після зміни уряду є ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз" у зв'язку з очікуванням рішення Верховного суду в справі про приватизацію підприємства.
Вони також додали, що нове призначення Тимошенко приведе до зниження ризиків для інвесторів, пов'язаних з Полтавським гірничо-збагачувальним комбінатом (ПГЗК), власником якого є народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко Костянтин Жеваго.
"Тепер він має можливість розв'язати правові суперечки відносно права володіння 40% часткою у ПГЗК", - відзначили аналітики Alfa Capital.
За прогнозами Foyil Securities, зміна прем'єра позитивно вплине на виробників споживчих товарів і феросплавів, а також на "Укртелеком" та обленерго, приватизація яких може бути прискорена.
Зі своєї сторони начальник сектора управління активами Укрсоцбанку Сергій Швець відзначив, що шанси на поступове зміцнення гривні зросли.
На думку аналітика Foyil Securities Олександра Шкурпата, обрання Ю.Тимошенко прем'єром може обмежити розвиток підприємств металургійної промисловості, а також буде мати негативні наслідки для підприємств хімічної галузі, що залежать від ціни на газ, оскільки новий прем'єр-міністр має намір виключити зі схеми постачання газу в Україну посередника - RosUkrEnergo, що спричинить чергове збільшення вартості газу.
"Однак, прогнозований високий попит на продукцію даних галузей на зовнішніх ринках в 2008 році повинен пом'якшити негативні наслідки скорочення урядової підтримки", - сказав агентству аналітик.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас