Світова практика M&A-2007 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світова практика M&A-2007

Фондовий ринок
199
Злиття і поглинання у світовій бізнес-практиці цього року досягли чергового рекорду - $4,4 трильйони, що становить 21% відносно $3,6 трильйонів минулого року, за даними від "Thomson Financial".
Незважаючи на фактичний рекорд, темпи зростання кількості укладених угод сповільнилися протягом останніх шести місяців, оскільки більш жорсткі умови на ринках позикового капіталу обмежили можливості для корпоративних придбань. Цифри показують, що активність у сфері злиттів і поглинань, завдяки якій раніше цього року "злетіли" акції багатьох компаній, пройшла свій пік.
Рік характеризувався великими угодами в сфері M&A, і це дозволило фірмам із приватним акціонерним капіталом зміцнити позиції. В угодах приватний капітал досяг свого рекорду - $791 млрд.
Найбільшою угодою року, що минає, стало придбання Королівським банком Шотландії датського "ABN Amro" за $99 млрд. Але, у принципі, у цьому ж році вуглевидобувний гігант "BHP Billiton" оголосив про намір придбати "Rio Tinto" за $193 млрд.
Угоди в сфері медіа та розваг укладалися рідше, ніж торік.
У третьому кварталі кількість угод значно зменшилося через кризу на кредитних ринках - ситуація жорсткіше всього відбилася на США. А активність у другій половині року впала майже вдвічі проти 2006 - на 46%.
Світова активність у третьому кварталі впала тільки на 27%.
За матеріалами:
Izvestia.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас