S&P: Число компаній, рейтинги яких можуть бути знижені, виросло в грудні до 662 в усьому світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P: Число компаній, рейтинги яких можуть бути знижені, виросло в грудні до 662 в усьому світі

Фондовий ринок
93
Число позичальників, що зіштовхнулися з ризиком зниження кредитних рейтингів, знову збільшилося в цьому місяці слідом за американськими компаніями, говориться у звіті рейтингового агентства Standard & Poor's.
Число компаній, рейтинги яких можуть бути знижені, збільшилося на 2 з листопада - до 622 по усьому світі. Це на 27 компаній вище від середньомісячного рівня за останні 12 місяців. При цьому на американські компанії припадає 68% цього списку, у Європі аналогічне значення становить 17%.
Серед секторів-лідерів, що потрапили в "зону ризику", виробники споживчих товарів і медіакомпанії, що очолили список ризикованих компаній ще з початку року, сказала глава дослідницької групи S&P Даян Вацца.
"Ослаблення контролю в секторі споживчих товарів не дивне, з огляду на негативний ефект, наданий уповільненням темпів економічного зростання, падіння ринку житла і збільшення цін на енергоносії", - відзначила вона.
Рітейлери в США, що одержали найгірші результати в сезон передсвяткових продажів з 2002 року, минулого тижня продемонстрували найменше збільшення продажів за два місяці, тому що знижки на товари не змогли посприяти залученню споживачів, що зазнають дискомфорту від перевищення бензином цінової позначки $3 за галон.
З 662 компаній, рейтинги яких можуть бути знижені, 63% мають рейтинги неінвестиційного рівня (нижче "BBB-"), 149 з них мають рейтинг "B", говориться у звіті агентства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас