Time назвав Путіна "людиною року" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Time назвав Путіна "людиною року"

94
Американський журнал Time назвав президента Росії Володимира Путіна "персоною року", за зміцнення стабільності і підвищення ролі своєї країни, заявив виконавчий редактор журналу Ричард Стенгел у телешоу телеканала NBC.
Як повідомляє Бі-бі-сі, Ричард Стенгел, підкреслив, що Путін "виявив виняткову майстерність у керівництві країною, що він прийняв у стані хаосу і привів до стабільності".
У той же час видання відзначає, що В.Путін не є демократом у тому розумінні слова, як це розуміють на Заході. "Він не захисник свободи слова. Він виступає, насамперед, за стабільність, стабільність за рахунок свободи, стабільність за рахунок права вибору, стабільність, якої його країна не бачила останні 100 років", - говориться в Time.
На номінацію "Персона 2007 року" також претендували колишній віце-президент США Альберт Гор і британська письменниця Джоанна Роулінг.
Саме по собі присвоєння титулу "персона року" не є почесним званням або похвалою. Титул означає лише те, що дана персона вплинула на хід світових подій у минулому році.
"Персону року" журнал традиційно називає в кожному грудневому номері, починаючи з 1927 р. Перший, хто отримав це звання - льотчик Чарльз Ліндберг, що зміг сам перелетіти через Атлантику. "Персону року" за версією журналу Time вибирає винятково виконавчий редактор. Часто прізвище, назване Time, викликає масу дебатів. Наприклад, такого звання удостоювалися Адольф Гітлер (в 1938 р.), Йосип Сталін (в 1942 р.) і аятолла Хомейні (в 1979 р.).
Нинішній президент США Джордж Буш ставав персоною року двічі. Своєрідний рекорд установив президент США Франклін Делано Рузвельт, що отримував цей титул тричі.
А в 2002 р. цього звання були визнані гідними відразу три, мало кому відомі жінки, що прославилися тим, що, не боячись наслідків, піддали розголосу погані вчинки своїх начальників. Серед них співробітниця ФБР Колін Роулі, що подала в травні 2002 року 13-сторінковий звіт у комітет Конгресу, що займався розслідуванням обставин, які дозволили терористам 11 вересня завдати удару по Нью-Йоркові і Вашингтону. У цьому звіті вона спростувала заяву директора ФБР Роберта Мюллера, що стверджував, що в розпорядженні його агентів не було достатніх даних, щоб передбачити ці події.
Додамо, що вибір Time іноді виявляється вкрай несподіваним для громадськості. Так "персоною року" називалися і такі досить абстрактні кандидатури, як "безіменний американський солдат, що живе та умирає за доленосні рішення країни" (в 2003 р.), "користувач Інтернету" (в 2006 р.), "комп'ютер" (в 1982 г), "американські жінки" (в 1975 р.) і "люди, молодші 25-ти" ( в 1966 р.).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас