Польща буде видавати українцям візи двох видів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща буде видавати українцям візи двох видів

205
Польща вступає в Шенген. Генеральний консул Польщі у Львові Веслав Осуховський заявив про те, що після вступу в Шенгенську зону Польща буде видавати громадянам України два види віз - шенгенські і національні.
За словами польського дипломата, дотепер не погодженими залишаються умови угоди про малий прикордонний рух.
Осуховський відзначив, що з 21 грудня українцям прийдеться заплатити за візу 35 євро. Для одержання візи будуть вимагати і деякі додаткові документи, зокрема, страхові поліси, трудову книжку і довідку про доходи. Якщо з документами все в порядку, то візу можна одержати вже через десять днів. Консул відзначив, що зареєструватися на одержання візи можна через інтернет.
"На безкоштовні шенгенські візи мають право 14 категорій громадян: інваліди, пенсіонери, водії міжнародних рейсів, діти до 18 років, журналісти, студенти, учні і т.д. Національні візи на тривалий термін перебування будуть безкоштовними, і їх будуть видавати студентам, найманим робітникам і для об'єднання сімейних пар", заявив консул.
Щодо тих, хто проживає в прикордонній зоні, дипломат підкреслив, що поки вони не зможуть користуватися ніякими пільгами.
"Переговори про умови перетинання кордону ще ведуться, і вони дуже складні. Найбільші суперечки викликають ціна і межі зони", додав генконсул.
Нагадаємо, Польща вводить нові візові правила на кордоні з Україною у зв'язку із вступом країни в шенгенську зону з 21 грудня і необхідністю привести у відповідність згаданий договір з угодою Європейського Союзу з Україною про лібералізацію візового режиму від 18 червня 2007 року.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас