Блок-пакет "Кримхліба" продадуть у лютому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Блок-пакет "Кримхліба" продадуть у лютому

Фондовий ринок
109
7 лютого 2007 р. відбудеться конкурс із продажу держпакета (25% + 1 акція) "Кримхліба" - найбільшого виробника хліба в автономії.
Цей конкурс Фонд держмайна Криму планував провести ще 12 липня. Однак кримська влада хотіла зберегти можливість впливати на ціноутворення компанії і тому гальмувала його проведення. Умови конкурсу залишилися незмінними. Початкова вартість пакета акцій становить 5,791 млн. грн. Майбутній власник пакета повинен буде погодитися на встановлення граничного рівня торговельної надбавки до оптової ціни виробника, а також інвестувати в модернізацію 43,136 млн. грн.
Президент "Холдингу "Т і С" (володіє більше 70% акцій "Кримхліба") Володимир Слабовський підтвердив намір компанії брати участь у конкурсі. Додаткова умова ФДМ компанію не бентежить. "У принципі, це розрахунки "Кримхліба", ми готові вкладати, - говорить він. - У нас не швидкоплинний інтерес, це стратегічна покупка". Він відзначив, що ціна, яку визначив Фонд держмайна, "трохи завищена". "При покупці десь у цю суму і розраховуємо укластися", - говорить Слабовський.
Інших учасників ринку блок-пакет "Кримхлібу" навряд чи зацікавить. "З іншого боку, цей пакет може бути цікавий спекулянтам, які можуть використати акції для тиску на нас, щоб перепродати його дорожче", - відзначає глава "Т і С". Єдиної думки відносно долі держпакета "Кримхліба" у влади немає. Після того як 9 жовтня Рада міністрів Криму підтримав пропозицію місцевого ФДМ про продаж пакета, постійний представник президента в Криму Володимир Хоменко звернувся в прокуратуру автономії із проханням перевірити правові підстави такого рішення. На думку першого заступника голови Радміну Євгена Михайлова, блок-пакет варто було б залишити за державою, щоб впливати на цінову політику підприємства. Крім того, на його думку, ціна пакета набагато більша від запропонованої Фондом держмайна. Експерти не виключають, що до продажу пакета справа знову може не дійти. Усе буде залежати від того, наскільки активно буде лобіювати скасування конкурсу місцева влада.
ВАТ "Кримхліб" поєднує дев'ять великих хлібокомбінатів в автономії. Перше півріччя 2007 р. підприємство закінчило зі збитками 749,6 тис. грн. В 2006 р. "Кримхліб" одержав 0,966 млн. грн. прибутку.
ЗАТ "Холдинг "Т і С" виробляє більше 400 т хліба і 500 т борошна на добу. У його торговельній мережі майже 500 магазинів. Частка компанії на хлібному ринку країни становить трохи більше 6%, причому в Одесі - більше 80%, у Криму - більше 50%.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас